Login

YouTube 'Blurred Lines' parodie zorgt voor opschudding

Gepubliceerd: 2013-09-06 06:59:47 | Door Pieter ten Cate | 1932x bekeken |

Het feministische antwoord op de videoclip van Robin Thicke.

YouTube 'Blurred Lines' parodie zorgt voor opschudding

Drie rechtenstudenten uit Auckland Nieuw Zeeland besloten samen uit protest tegen de objectivering in hedendaagse pop video's, een parodie te maken op het bekende nummer 'Blurred Lines' origineel gezongen door Robin Thicke. Na 300.000 views zagen de studentes al snel hun video verwijderd worden van YouTube, omdat deze grof taalgebruik zou bevatten. Mede dankzij de (tijdelijke) ban van YouTube heeft de video enorm veel aandacht gekregen, zowel online als in de media.

Kritiek op hedendaagse popmuziek video's

De studentes kunnen zich achteraf uiteraard in hun handen knijpen, dat mede dankzij het verwijderen van de video door YouTube, de clip zo veel aandacht verkreeg. De dames geven ook aan, dat in principe het doel van de video bereikt is.

De 22-jarige vrouwen en hun mannelijke vrienden maakte een vrij professioneel ogende parodie video van Robin Thicke's 'Blurred Lines', omdat het nummer volgens de studentes denigrerend naar vrouwen is. In het origineel worden veel suggesties gewekt naar vrouwen toe, die inderdaad wellicht de grens opzoeken van wat acceptabel is.

Dankzij het "Viral" gaan van hun eigen video, is er in ieder geval genoeg aandacht voor hun kijk op het verhaal. De versie van studenten Zoe Ellwood , Olivia Lubbock en Adelaide Dunn, is bewust 'Defined Lines' genoemd omdat ze de originele titel suggestief en vrouwonvriendelijk vinden.

De bron van alle commotie:


YouTube bekend fout

In minder dan 24 uur kwam YouTube na veel commotie, met de melding dat er een fout is gemaakt door de video te verwijderen, en inmiddels is het nummer gewoon weer te zien op het populaire video kanaal.

"De boodschap is eigenlijk gewoon dat we denken dat vrouwen gelijk behandeld moeten worden, en daarnaast proberen we om de vrouw-objectiverende cultuur in de muziek video's aan te pakken" vertelde Lubbock aan het Nieuw-Zeelandse Newswire.

Inmiddels is het aantal parodieën op het nummer explosief aan het toenemen, omdat iedereen een graantje mee wil pakken van deze enorme media explosie.

Thicke's originele video, compleet met semi-topless modellen, blijft op de website en heeft inmiddels rond de 164 miljoen hits. Alle commotie over het nummer heeft ook een enorme toename aan views met zich meegebracht, wat de zanger vast niet erg vind.

Ter referentie het origineel van Robin Thicke:Deel:

Focus gerelateerde producten


Blurred Lines (Deluxe Edition)

Blurred Lines (Deluxe Edition) kopen

Deluxe editie album van het nieuwste album van Robin Thicke. De cd bevat 4 extra nummers.

Bestellen
Blurred Lines

Blurred Lines kopen

12 juli is zijn allernieuwste album “Blurred Lines” uitgekomen, waar de grote en gelijknamige #1 hit op staat. Het album bevat 10 funky, soul tracks met medewerking van will.i.am, T.I., Pharrell...

Bestellen
Blurred Lines EP

Blurred Lines EP kopen

Deze EP bevat 6 nummers waaronder twee versies van de nummer 1 hit "Blurred Lines"

Bestellen

Reacties


Harry | 2013-10-30 15:22:36

Geen slecht studie projectje lijkt mij! Had ik het maar bedacht...

Geef reactiePieter ten Cate

Pieter ten Cate

Met een brede interesse en focus op Internet en leuke weetjes, ben ik actief op Foogli als schrijver van diverse focussen. Uiteraard ook in 2015!


Like deze focus


Naar boven
Feedback