Login

Webhosting kiezen voor jouw website

Gepubliceerd: 2015-11-03 12:55:56 | Door marloes | 697x bekeken |

Bekijk de diverse soorten webhosting!

Webhosting kiezen voor jouw website

De keuze voor jouw webhosting is vaak lastig en veel mensen zien door de bomen het bos niet meer. Welke soort webhosting moet jij kiezen? Welke soorten webhosting zijn er allemaal? Bekijk nu het volledige artikel!

Webhosting is er in verschillende vormen, zo kun je kiezen uit shared-, VPS of een dedicated server. De meest gebruikte vorm van webhosting is shared webhosting. Shared webhosting wordt niet alleen het meest aangeboden, maar is tevens de goedkoopste vorm van webhosting. Je staat met honderden / duizenden andere klanten op een enkele server. Afscherming met de andere websites op deze server is in principe niet aan de orde en hierdoor wordt shared webhosting ook vaak aangemerkt als de meest onveilige vorm van webhosting.

Wanneer bijvoorbeeld een website op die webserver wordt aangevallen dan zie je vaak dat dit effect heeft op de gehele webserver, dus alle duizenden websites op de webserver ondervinden last van traagheid of iets dergelijks.

Tegenwoordig wordt er een oplossing doorgevoerd bij een aantal webhosters, namelijk gebruik maken van containerisatie. Je website staat niet meer los met alle andere honderden websites op een webserver, maar wordt onderverdeeld in containers. Indien jij je limieten van een container overschrijdt dan heeft alleen jouw container last van de issues en niet de gehele webserver. Het biedt extra stabiliteit en betrouwbaarheid. Een websitebouwer kiest vooral voor deze vorm van webhosting, aangezien de prijs laag is en de betrouwbaarheid hoog.


Wat is een VPS?

Een VPS werkt in principe vanuit hetzelfde principe als containerisatie. Je krijgt de beschikking over een aparte virtuele omgeving binnen een server. Echter kun je bij een VPS uit twee soorten kiezen, waaronder managed en unmanaged. Een managed VPS is een stuk duurder, je kunt zelf aangeven welke onderdelen geinstalleerd moeten worden op jouw VPS en je kunt het beheer volledig uit handen geven aan de systeembeheerders van de webhoster. Echter heb je ook de keuze om te kiezen voor een unmanaged VPS, waarbij je een stuk minder betaald echter ontvang je dan geen ondersteuning zoals bij een managed VPS. Je hebt zelf technische kennis nodig om jouw VPS te beheren.

De keuze voor een dedicated webserver

Een dedicated webserver wordt veelal gebruikt door grote ondernemingen die graag de volledige resources van een webserver willen gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat er veel bezoekers dagelijks op de website komen, of dat uit veiligheidsoverwegingen de informatie binnen het bedrijf moet blijven.

Een co-located webserver

Is in principe een dedicated server die ergens anders wordt gestationeerd, bijvoorbeeld in een datacenter in de buurt. In principe betaal je voor het huren van een rek, de redundante stroomvoorziening en de koeling en heb je jouw server volledig in eigen beheer. Deze vorm wordt veelal afgenomen door webhosters zelf.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieMarloes


Like deze focus


Naar boven
Feedback