Login

Video platform Vine inspireert mensen

Gepubliceerd: 2013-09-08 15:14:41 | Door Pieter ten Cate | 2808x bekeken |

Video platform Vine inspireert mensen

De stop-motion app van Twitter zet mensen massaal aan het filmen

Enkele maanden geleden introduceerde Twitter haar eigen online video platform Vine. Het aantal gebruikers groeit explosief en heeft inmiddels meer dan 40 miljoen geregistreerde gebruikers. Begin Juni van dit jaar waren het nog "slechts" 13 miljoen gebruikers. De populaire dienst is een soort Instagram voor video's en stelt de gebruiker in staat om gemakkelijk zogenaamde stop-motion video's te maken.

Gemakkelijk video's delen met een geweldige App

Video platform Vine inspireert mensen

De start-up Vine werd een half jaar geleden onder de vlag van Twitter op de markt gezet. Het bedrijf werd zelfs nog voordat het product klaar was, opgekocht door de social media gigant.

Eerst was de App alleen beschikbaar voor IOS, maar later werd de App ook beschikbaar gesteld op het Android platform.

De immense populariteit is mede te danken aan het feit dat gebruikers gemakkelijk hun video kunnen stoppen en vervolgen, gedurende het filmen van de 7 seconde lange clips.

Wat maakt Vine zo speciaal?

Door het beperken van de lengte en het toevoegen van de stop-motion feature, bied de App een enorm laagdrempelig concept, waar veel mensen enorm enthousiast over zijn.

De korte duur van de video's zorgt er mede voor, dat er in een razend tempo leuke video compilaties ontstaan op YouTube die erg vermakelijk zijn. Onderstaand vind je een greep uit de leukste video's van 2013.


Meer over de Vine video App

Vine video is een gratis mobiele applicatie, waarmee gebruikers gemakkelijk 7-seconde lange videoclips kunnen maken. De video's zijn te filmen met een innovatieve start-en-stop touch screen interface en worden automatisch gelooped.

Gebruikers kunnen hun clips delen op Twitter, maar ook met mede-gebruikers op het eigen netwerk van Vine. Door het herhaaldelijk indrukken van de start en stop button, ben je in staat om gemakkelijk verschillende fragmenten na elkaar te filmen binnen het maximum 7 seconden.

Met Vine wordt er een beroep gedaan op de creatieve potentie van gebruikers voor eigenzinnige korte clips. De App is gratis te downloaden in de App store van jouw mobiele telefoon. Het aanmaken van een account is snel gedaan, en het delen van video's is gemakkelijker dan ooit.

Je kunt Vine voor Android gratis downloaden in de Google Play Store. De iOS-versie vind je in de Apple App Store.

Vond je deze focus interessant of leerzaam? Je steunt ons enorm door deze focus te liken en te sharen via social media! Alvast bedankt!


Deel:

Focus gerelateerde producten


Samsung Galaxy S4 - Zwart

Samsung Galaxy S4 - Zwart kopen

Ideaal om te multitasken! Ontdek handige features als oogbesturing, maak gave foto’s met diverse effecten en monitor je gezondheid.

Bestellen
Samsung Galaxy S4 - Wit

Samsung Galaxy S4 - Wit kopen

De Samsung Galaxy S4 is voorzien van een 5 inch Full HD scherm. Dat betekent een resolutie van 1920 x 1080 pixels en een pixeldichtheid van 441 ppi.

Bestellen
Apple iPhone 5 16GB - Zwart

Apple iPhone 5 16GB - Zwart kopen

Slank en stijlvol toestel, zoals je gewend bent van de iPhone. Zeer gebruiksvriendelijk, een goede camera en scherp beeldscherm.

Bestellen
Apple iPhone 5 16GB - Wit

Apple iPhone 5 16GB - Wit kopen

Stel je eens voor: een hilarische, niet te missen film vol avontuur, geproduceerd door jou en gefilmd op iPhone 5.

Bestellen

Reacties


Jannes | 2013-11-13 13:04:51

Ik vond Vine echt een briljante app toen hij uitkwam. Maar merk toch dat ik hem een stuk minder gebruik naar verloop van tijd. Is het video tweeten eigenlijk al mogelijk?

Geef reactiePieter ten Cate

Pieter ten Cate

Met een brede interesse en focus op Internet en leuke weetjes, ben ik actief op Foogli als schrijver van diverse focussen. Uiteraard ook in 2015!


Like deze focus


Naar boven
Feedback