Login

Providers nieuwsplatform lanceert succesvol

Gepubliceerd: 2016-02-05 08:03:51 | Door klaartjedebeijl | 1050x bekeken |

Een nieuwsplatform dat zich geheel richt op internet en telecom providers is afgelopen woensdag gelanceerd met een 4G onderzoek.

4G internetsnelheid blijkt fors lager in praktijk

Uit het nieuws over providers blijkt dat de praktische snelheid van het netwerk veel lager ligt dan de theoretische snelheid. Mobiele providers zoals KPN en Vodafone adverteren met een snelheid van 225 Mbit/s, echter wordt dit bij lange na niet behaald in de praktijk.
Providers.nl heeft enkele veldtesten uitgevoerd om te bekijken welke provider het snelste 4G netwerk heeft in de praktijk. Hierbij is gebruik gemaakt van een Samsung Galaxy S6 en een Sony Xperia Z2.

De gemiddelde 4G snelheid

Uit het 4G onderzoek van providers.nl blijkt dat het verschil tussen de maximale en de gemeten snelheid meer dan 70% is. Momenteel komt Vodafone het slechtste uit de test, dit kwam volgens Vodafone echter door het feit dat er gebruik werd gemaakt van een prepaid simkaart. Deze kaarten bleken netwerk problemen te hebben en niet de volledige 4G snelheid te kunnen benutten.
Als reactie op het 4G onderzoek van het nieuwsplatform over providers, zal Vodafone zijn prepaid klanten gaan compenseren voor het niet kunnen benutten van de volle 4G snelheid. Hiermee heeft het nieuwsplatform al snel een sterke indruk kunnen achterlaten bij lezers en de providers zelf. Het nieuws is tevens opgenomen door befaamde nieuwsplatformen zoals nu.nl en tweakers.net.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieKlaartjedebeijl


Like deze focus


Naar boven
Feedback