Login

Pc problemen zelf eenvoudig oplossen.

Gepubliceerd: 2014-08-27 10:18:49 | Door ABelle | 1385x bekeken |

Problemen met je computer eenvoudig zelf oplossen.

Pc problemen zelf eenvoudig oplossen.

Vrijwel een ieder heeft wel een computer. Een leuk ding als hij het doet, maar o wee als je er problemen mee krijgt dan is dat mooie ding opeens niet zo leuk meer, maar een irritatie. Toch kun je zelf een groot deel van deze problemen zelf oplossen of voorkomen. Hier een aantal tips.

PC-EHBO / Problemen met Windows 7 zelf oplossen

PC-EHBO / Problemen met Windows 7 zelf oplossen kopen

Vind u "Pc problemen zelf eenvoudig oplossen." interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen

De computer:

Pc problemen zelf eenvoudig oplossen.

Vrijwel iedereen heeft wel een computer of laptop in huis, sommigen zelfs beiden. De meeste mensen kunnen hem ook niet meer wegdenken binnen het gezin, maar o wee als je er problemen mee krijgt.
Toch zijn deze problemen meestal eenvoudig zelf te verhelpen of te voorkomen. Hoe lees verder:
Back up:
Maak als eerste een back up van al je belangrijke bestanden en zet deze op een schijfje of externe harde schijf. Mocht je pc dan weigeren dan heb je altijd de belangrijke bestanden nog.
Juiste programma's:
Internet en de winkels staan vol met diverse programma's. Kijk voordat je iets aanschaft of deze programma wel geschikt is voor jouw pc. Kan bijvoorbeeld het programma wel samen met windows 7 of juist niet. Staat het programma goed bekend of kan deze virussen bevatten. Dus let altijd op voordat je iets aanschaft of download. Gebruik de programma's ook voor hetgeen waarvoor het bedoelt is. Veel mensen gebruiken word als tekstopmaakprogramma maar het is een tekstverwerker, dus niet hiervoor bedoelt.
Programma opnieuw opstarten:
Als een programma weigert kun je deze altijd opslaan om vervolgens het programma opnieuw op te starten. Vaak helpt dit maar mocht het niet helpen sla dan alles op en start de computer opnieuw op misschien dat dit helpt. Nieuw gedownloade programma's vragen ook vaak om het opnieuw opstarten van de computer om te kunnen functioneren. Vaak maken mensen de fout om vastgelopen computers uit te zetten. Vaak is het tegelijk intoetsen van de ctrl, del en alt toets al de oplossing.
Computer van het stroom halen:
Meestal is het opnieuw opstarten van de computer voldoende, maar helaas af en toe kan het ook niet genoeg zijn. Haal dan de zwarte stekker uit het stopcontact en druk eenmaal op de aan/uit knop van de pc. Hij doet uiteraard niets want de pc zit niet aan het stroom, maar alle restspanning verlaat wel de computer. Controleer vervolgens of alle andere stekkers goed op de pc zijn aangesloten en doe vervolgens na een minuut of vijf de stekker weer in het stopcontact. Zet de pc aan en vaak is het probleem opgelost.
Foutmeldingen:
Vaak geven bestanden ook foutmeldingen. Noteer deze op een papier en zoek indien je nog gebruik kunt maken van internet deze foutmelding op om te kijken wat je eraan kunt doen. Doet de pc het niet dan kun je misschien even bij de buren of een vriend of vriendin even op internet snuffelen.
Zoek hulp:
Mocht alle bovenstaande tips niet helpen dan wordt het tijd om er deskundige hulp bij te halen. Dit kan bijvoorbeeld de helpdesk zijn van de computerfabrikant of internetprovider. 
Wees geduldig. Soms duurt het oplossen van een probleem langer dan verwacht, maar voor alles is er een oplossing.


Computerproblemen Oplossen Voor Dummies

Computerproblemen Oplossen Voor Dummies kopen

Vind u "Pc problemen zelf eenvoudig oplossen." interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen

Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieABelle

Meid uit Drenthe, die zich bezig houd met vele dingen. Dieren, muziek,film,games, internet zijn een aantal ervan. Min motto is een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.


Like deze focus


Naar boven
Feedback