Login

Online marketing van een webshop

Gepubliceerd: 2014-07-22 13:05:28 | Door freekkanters | 1339x bekeken |

Je had een goed idee, nu heb je een leuke webshop. Erg herkenbaar, een webshop is tegenwoordig snel en handig te maken. Wanneer je gebruik maakt van dropshipping wordt het helemaal al gemakkelijk want in dat geval hoef je ook geen voorraad in te slaan en loop je daarnaast ook nog eens weinig risico’s.

Belangrijk puntje is dan echter wel: hoe kom je aan bezoekers en beter nog: hoe laat je bezoekers komen. Online marketing wordt steeds belangrijker, je wilt namelijk wel dat je website wordt gezien en bezocht. Daarom hier wat online marketing mogelijkheden op een rij om te zorgen dat je ook gaat verkopen! Uiteraard kun je voor advies op maat ook een marketingbureau inschakelen.


Affiliate marketing

Maak gebruik van affiliate marketing. Dit is een eenvoudige manier om anderen naar jouw website te laten verwijzen. Hier dien je dan wel een vergoeding tegenover te stellen. In principe verkopen zij al jouw product omdat ze vaak pas geld ontvangen wanneer het product daadwerkelijk wordt verkocht. Er zijn in deze branche diverse systemen welke je kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan Tradedoubler.


SEO

SEO is voor webshops erg belangrijk. Het zorgt er voor dat je goed vindbaar wordt in de zoekmachine, iets weer behoorlijk wat mensen gebruik van maken. Wanneer je je website SEO-vriendelijk inricht kun je zo op bepaalde zoekwoorden die van toepassing zijn op je website op een hogere positie terecht komen. Hier zitten behoorlijke wat technische aanpassingen aan vast en SEO gaat over vele aspecten, alleen met als doel hoger te scoren in de zoekmachine op de voor een site belangrijke zoekwoorden. Zo trek je dan ook bezoekers welke echt zoeken naar een product of dienst zoals wordt aangeboden op de website. Achter SEO zit vaak een hele strategie en het is niet eenduidig welke strategie nu eigenlijk de beste is. Een professional inschakelen is in het geval van een webshop dan ook zeker aan te raden.Social media

Iedereen is bijna te vinden op social media, ook je potentiële klanten dus. Ook de sociale netwerksites hebben dit begrepen en bieden dan ook mogelijkheden om te adverteren. Uiteraard is het gebruik van social media erg goed, belangrijk wel om hier strategisch mee om te gaan, er zijn namelijk ook enkele valkuilen voor social media. Maak dus een stap-voor-stap plan en zoek goed uit waar je doelgroep zich bevindt.Stuur je campagne altijd bij op basis van ROI, is het wel rendabel? Richt in eider geval niet al je pijlen op social media maar gebruik het eerder als ondersteuning.


Bloggen

Content wordt steeds belangrijker, dit hoor je dan waarschijnlijk ook steeds vaker om je heen, Maar waarom is dit nu precies? In een webshop heb je vaak weinig plaatsen voor het plaatsen van content, het toevoegen van een blog is dan ook een mooie oplossing. Google is dol op content en het onderhouden en het schrijven van kwalitatieve artikelen op je blog kan dan ook zorgen voor een hogere vindbaarheid. Doordat je schrijft wat interessant is voor je bezoekers en de doelgroep in het algemeen zal er ook sneller eens een link worden geplaatst, wat voor meer verwijzingen zorgt. Een andere reden om te gaan bloggen is omdat je dan echt een gezicht kunt geven aan je webshop waardoor je je onderscheidt van de concurrentie en je daarnaast kunt laten zien welke expertise je in huis hebt.


Deel:

Tags:

Focus gerelateerde producten


Grondslagen van de marketing

Grondslagen van de marketing kopen

Vond u "Online marketing van een webshop" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen
Basisboek Online Marketing

Basisboek Online Marketing kopen

Vond u "Online marketing van een webshop" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen
Marketing, de essentie

Marketing, de essentie kopen

Vond u "Online marketing van een webshop" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen
De kleine SEO voor Dummies

De kleine SEO voor Dummies kopen

Vond u "Online marketing van een webshop" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen
Strategische marketingplanning

Strategische marketingplanning kopen

Vond u "Online marketing van een webshop" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieFreekkanters


Like deze focus


Naar boven
Feedback