Login

Online je elektronica kopen, is dat nou slim?

Gepubliceerd: 2013-08-17 14:01:50 | Door Pieter ten Cate | 2127x bekeken |

Online je elektronica kopen, is dat nou slim?

Het kopen van elektronica in een webshop voelt wellicht wat onveilig aan vergeleken bij de vaak wat hogere kosten van het product. Daarnaast kan het lastig zijn om bijvoorbeeld bij de aanschaf van een flat screen tv, er zeker van te zijn dat het beeldscherm de scherpte en kleur heeft, waar jij naar op zoek bent. Dit alles maakt het zo dat mensen vaak voor de aanschaf van elektronische apparaten toch nog naar de winkel afreizen om het product van dichtbij te bekijken en uit te proberen.

Asus VivoBook S550CA-CJ055H - Ultrabook Touch

Asus VivoBook S550CA-CJ055H - Ultrabook Touch kopen

De Asus VivoBook S550CA-CJ055H laptop touch onderscheidt zich van de massa mede door de materiaalkeuze. Het is een ultrabook, wat betekent dat de uitvoering superslank is maar verder de volledige functionaliteit bevat van een gewone laptop.

Bestellen

Het willen zien en uitproberen van dergelijke aankopen lijkt mij een zeer redelijke wens, zeker als we het hebben over producten met een hoge prijs. Toch is het niet altijd het voordeligst om de aanschaf van elektronica offline te doen, en ik zal je uitleggen waarom.

Allereerst is het erg gemakkelijk om online je elektronica te bestellen en wordt het vaak voor een laag bedrag bij jou thuis afgeleverd. Daarnaast is het besparen en vergelijken van de prijzen en kwaliteit enorm gemakkelijk door de diverse vergelijkingssites.

Omdat de elektronicamarkt nogal verandert door de enorme ontwikkelingen binnen deze industrie, kan het lastig zijn om op de hoogte te blijven van de nieuwste technologieën. Hierbij kan uiteraard een winkelbediende je van dienst zijn, maar je kunt ook online gebruik maken van de diverse bronnen van informatie.

Zo kies je de juiste flat screen tv of draadloze speaker set

Het begint allemaal met het bepalen van de randvoorwaarden waaraan het elektronische product, waar jij naar op zoek bent aan moet voldoen. Naast de basisfuncties dien je er ook over na te denken wat je nog meer van het product verwacht.

De wensen die je aan je elektronica hebt, bepalen vaak voor een groot deel de uiteindelijke prijs van het product. Wanneer duidelijk is aan welke voorwaarde het product moet voldoen kun je gaan bepalen welke producten er binnen dit criterium vallen.

Elektronica wordt vaak ingedeeld in verschillende klassen om het kiezen te vergemakkelijken. Op deze manier weet jij bijvoorbeeld wat het instap model is of welke je moet hebben als professionele gebruiker.

Om uiteindelijk een goede afweging te kunnen maken is het belangrijk om de termen te kennen die gebruikt worden om verschillende producten en vooral ook de kenmerken te omschrijven.

Nu we een idee hebben van wat we willen, is het zaak om te bepalen welk merk en type we willen hebben. Dit kun je doorgaans het best beslissen aan de hand online reviews. Een review is een soort recensie van het product en is vaak kort en krachtig.

Tweakers is een zeer betrouwbare bron op het internet als het gaat om reviews en vergelijkingen op het gebied van elektronische apparaten zoals tv’s en computers.

De beste elektronica kopen en toch besparen!

Wanneer je uiteindelijk je keuze hebt gemaakt door het vergelijken van de verschillende mogelijkheden, volgt uiteraard de betaling. Ongetwijfeld heb je tijdens je keuze rekening gehouden met de uiteindelijk prijs van je aankoop. Toch houdt het daar niet op! Kijk altijd goed op websites met kortingscodes of er ook acties uitstaan op dat moment.

De kortingscode heb je pas nodig bij het afrekenen van het producten, en de korting wordt direct nog vóór het afrekenen van het eindbedrag afgetrokken. Het feit dat het vaak gaat om hoge bedragen maakt het zo dat zelfs een laag percentage korting je al flink wat geld kan besparen!


Asus R500VD-SX652H - Laptop

Asus R500VD-SX652H - Laptop kopen

De Asus R500VD-SX652H laptop wordt geleverd met de Intel Core i5-3230M 2.6 GHz processor en presteert daarmee de beste mobiele multitasking in z'n klasse, zowel bij productiviteit als multimedia entertainment.

Bestellen

Deel:

Tags:

Focus gerelateerde producten


Philips DS1100 - Docking station voor iPod en iPhone

Philips DS1100 - Docking station voor iPod en iPhone kopen

De compacte DS1100 levert een verrassend vol en rijk geluid en wordt automatisch gesynchroniseerd met de klokinstellingen van jouw iPhone/iPod. Het zachte licht kun je naar wens aanpassen.

Bestellen

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactiePieter ten Cate

Pieter ten Cate

Met een brede interesse en focus op Internet en leuke weetjes, ben ik actief op Foogli als schrijver van diverse focussen. Uiteraard ook in 2015!


Like deze focus


Naar boven
Feedback