Login

Online aankopen doen, waar moet je op letten?

Gepubliceerd: 2014-03-10 17:58:28 | Door Martijn | 1275x bekeken |

Online aankopen doen, waar moet je op letten?

Iedereen heeft er wel eens wat over gehoord, mensen die online tweedehands spullen kopen om vervolgens erachter komen dat ze zijn opgelicht en naar hun geld kunnen fluiten. Dit soort verhalen zijn natuurlijk niet nieuw, maar helaas worden er nog steeds veel mensen opgelicht. Maar waar moet je nu op letten als je online een aankoop wilt doen? Er zijn genoeg dingen die je kan uitzoeken/ doen voordat je overgaat tot het kopen van een product.

Verzamel zoveel mogelijk informatie over de verkoper

Als je een product hebt gevonden die je wilt kopen ga dan op onderzoek uit. Bekijk hoelang een verkoper actief is op de website. Is hij al enkele jaren actief dan is de kans groter dat het wel goed zit. Bekijk ook of de verkoperen meerdere producten aanbiedt. Heeft deze veel andere populaire producten voor erg lage prijzen dan moet je al alerter zijn. Vaker staan er ook beoordelingen van andere mensen die zaken met de verkoper hebben gedaan, lees deze aandachtig door. Vraag zoveel mogelijk informatie van de verkoper zelf (naam, adres, telefoonnummer, rekeningnummer). Controleer deze gegevens dan hier om te kijken of er wat bij de politie bekend is.

Ga op onderzoek uit naar de aanbieding

Staar je niet gelijk blind op de eerste de beste aanbieding die je ziet. Ga op onderzoek uit naar soort gelijken producten om te kijken of de prijs wel realistisch is. Als de prijs "to good to be true" is dan moet er al een lampje gaan branden. Vraag ook aan de verkoper zoveel mogelijk informatie over het product. Je kan bijvoorbeeld vragen naar de specificatie's of serienummer van het product. Vraag ook of er mankementen zijn wat je van te voren moet weten, waar het product gekocht is met eventueel aankoopbewijs.

Maak goeie afspraken en laat je niet onder druk zetten.

Het is een cliché, maar haastige spoed is zelden goed en dat geldt zeker ook voor online aankopen. Neem de tijd hiervoor en laat je niet onder (tijds)druk zetten. De andere partij zal vast niet de enige zijn die het product aanbiedt namelijk. Maak ook duidelijk afspraken over de eventuele volgende stappen mocht je overgaan tot een aankoop, zo sta je niet voor ongewenste verrassingen achteraf. Het is aan te raden om transacties zoveel mogelijk persoonlijk af te handelen. Zo kan je het product in het echt bekijken om te zien of hij voldoet aan je wensen en eisen. Mocht dit niet mogelijk zijn maak dan duidelijk afspraken over de verzending en eventuele verzend en verzekeringskosten. Kies ook voor een veilige betaal methode zoals Paypal, zo is je aankoop (onbeperkt) beschermd. Bekijk hier voor meer informatie over Paypal.

Bekijk ook de site digibewust.nl voor nog meer tips maar twijfel je nog steeds nadat je van alles hebt uitgezocht, zie dan af van het kopen van het product. Het belangrijkste is nog wel, gebruik je gezonde verstand!


Deel:

Tags:

Focus gerelateerde producten


Voordeel Halen Op Ebay En Marktplaats.Nl

Voordeel Halen Op Ebay En Marktplaats.Nl kopen

Vond u "Online aankopen doen, waar moet je op letten?" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen
Van Ebay Tot Marktplaats

Van Ebay Tot Marktplaats kopen

Vond u "Online aankopen doen, waar moet je op letten?" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen
eBay For Dummies(R)

eBay For Dummies(R) kopen

Vond u "Online aankopen doen, waar moet je op letten?" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieMartijn

Martijn


Like deze focus


Naar boven
Feedback