Login

LinkedIn: 10 SEO tips voor een betere vindbaarheid van je profiel

Gepubliceerd: 2014-01-12 13:18:14 | Door Pieter ten Cate | 2131x bekeken |

LinkedIn: 10 SEO tips voor een betere vindbaarheid van je profiel

Hoe vinden mensen jou op LinkedIn als zij jou naam niet weten? Dit is de vraag die je jezelf moet stellen bij het verbeteren van je LinkedIn profiel op het gebied van vindbaarheid binnen zoekmachines. De mate waarop mensen jou vinden is geheel afhankelijk van de informatie binnen jou profiel en het netwerk waarmee jij in contact staat.

Door het toepassen van een zogenaamde SEO ofwel zoekmachine optimalisatie van je LinkedIn profiel kun je ervoor zorgen dat je gevonden wordt op de termen die interessant zijn binnen jou vakgebied of industrie. Welke zoekwoorden en/of titels gebruik je binnen jou profiel? Net als bij zoekmachines zoals Google is de informatie binnen jou LinkedIn profiel ook vindbaar middels het recentelijk uitgebreide en verbeterde zoeksysteem van LinkedIn.

LinkedIn baseert haar zoekresultaten op de inhoud van de LinkedIn profielen en activiteiten van haar gebruikers. Daarnaast neemt LinkedIn je netwerk in acht bij het opmaken van de zoekresultaten. Dit zorgt ervoor dat de meest relevante en directe connecties bovenaan verschijnen bij het invoeren van overeenkomende termen.

De voorbereiding

LinkedIn: 10 SEO tips voor een betere vindbaarheid van je profiel

Voordat je aan de slag gaat met het optimaliseren van je LinkedIn profiel is het belangrijk om een drietal dingen af te vragen:

  1. Hoe wil jij gevonden worden?
  2. Door wie wil jij gevonden worden?
  3. Op welke termen wil jij gevonden worden?

Wanneer je de antwoorden op deze vragen hebt beantwoord kun je beginnen met het optimaliseren van je LinkedIn profiel. De volgende 10 tips helpen je bij het beter vindbaar maken van jou LinkedIn profiel:

Tip 1: Personifieer de URL van uw LinkedIn profiel met uw eigen naam

De zoekwoorden binnen de URL van uw profiel wegen relatief zwaar mee bij het identificeren van uw profiel pagina. Zorg er daarom altijd voor dat u gebruik maakt van de functie die LinkedIn je hiervoor biedt.

Tip 2: Verander de standaard benamingen van de Links binnen je profiel

Het tonen van links naar sites waar jij bij betrokken bent is erg belangrijk binnen je profiel. Maak bij het plaatsen van de links gebruik van de mogelijkheid die LinkedIn je bied om een custom term in te vullen. Vermeld hierbij niet simpelweg de URL maar kies zoekwoorden die aansluiten bij jou profiel en/of de website waar naar gelinkt wordt.

Tip 3: Herhaal je functieomschrijving en specialiteiten meerdere malen binnen je LinkedIn profiel

Zorg er voor dat je profiel leesbaar blijft en geschikt is voor de doelgroep die je probeert te bereiken. Laat deze termen in ieder geval terugkomen binnen de volgende secties:

  • Professional Headline
  • Summary
  • Current & Previous Functies
  • Binnen de omschrijving van een functie
  • Specialiteiten
  • Skills & Expertise (voeg ook nauw gerelateerde termen toe)

Solliciteren via LinkedIn

Solliciteren via LinkedIn kopen

Netwerken is dé manier om nieuw werk te vinden. En dit gebeurt steeds meer online. Vooral LinkedIn is een veelgebruikt netwerk om je zakelijke contacten mee te onderhouden.

Bestellen

Tip 4: Beperk het gebruik van niet relevante zoekwoorden binnen je profiel

Het vernoemen van bedrijven en specifieke services krijgen vaak een buitensporig aantal bezoekers. Het is natuurlijk leuk om veel gevonden te worden, toch is de effectiviteit van je profiel hoger als je er in slaagt om die personen naar je profiel te trekken waar je daadwerkelijk mee in contact wilt komen.

Tip 5: Zorg ervoor dat alle informatie binnen je profiel volledig publiekelijk toegankelijk is

Je kunt dit bereiken door de optie "Make my public profile visible to everyone" en alle onderliggende checkboxen aan te vinken.

Tip 6: Zorg ervoor dat u de juiste industrie selecteerd voor uw profiel

Gezien de impact van dit veld op de vindbaarheid van uw profiel en gerelateerde functionaliteiten is het van cruciaal belang dat u hier de juist selectie maakt.

Geld verdienen met / LinkedIn

Geld verdienen met / LinkedIn kopen

Een netwerk hebben is belangrijk vanwege een aantal redenen: als ondernemer kunt u een relatie met uw klanten opbouwen en nieuwe relaties ontmoeten. LinkedIn maakt dit makkelijker voor u.

Bestellen

Tip 7: Doe mee aan groeps discussies

Dit zorgt ervoor dat er vanuit meerdere locaties binnen LinkedIn wordt gelinkt naar jou profiel. Zo zorg je ervoor dat jou profiel beter zichtbaar wordt binnen zoekmachines.

Tip 8: Link naar je LinkedIn profiel vanuit andere social media websites

Dit zorgt ervoor dat er vanuit meerdere plekken op het internet wordt verwezen naar jou profiel. Hierdoor verhoog je de vindbaarheid en en het aantal links naar jou LinkedIn profiel.

Tip 9: Vraag mensen binnen je netwerk en bedrijf om recommendations

Zorg op zijn minst voor een stuk of 10 recommendations. Het hebben van deze recommendations verhoogt de vindbaarheid van je profiel t.o.v. anderen met een vergelijkbaar profiel zonder deze recommendations.

Tip 10: Zorg ervoor dat mensen je endorsen op de skills die jij wilt uitdragen

Hoe vaker men bevestigd dat jij bepaalde skills bezit d.m.v. het endorsen van deze binnen jou profiel; zal jou ranking voor diezelfde termen als gevolg verhogen.

Uiteraard is er een groot verschil tussen een SEO geoptimaliseerd LinkedIn profiel en één die op het gebied gebruiksgemak en toegankelijkheid geoptimaliseerd is. Ga daarom tijdens het toepassen van de bovenstaande tips na of de getoonde informatie nog steeds overzichtelijk en goed leesbaar is. Het meer laten opvallen van je profiel is ook een belangrijke stap bij het opbouwen van je personal brand.

Vond je dit artikel interessant of leerzaam? Like en deel het dan met vrienden en kennissen via social media.

Samsung Navibot VR10F53TBDB - Robotstofzuiger

Samsung Navibot VR10F53TBDB - Robotstofzuiger kopen

De Samsung VR10F53TBDB/EG Robotstofzuiger biedt je de mogelijkheid om het huis schoon te krijgen zonder daar zelf veel tijd aan kwijt te zijn. Deze robotstofzuiger vindt zelf zijn weg door het huis.

Bestellen

Deel:

Tags:

Focus gerelateerde producten


Dyson Stofzuiger DC33 Multifloor

Dyson Stofzuiger DC33 Multifloor kopen

Deze prachtige Dyson Stofzuiger DC33 Multifloor is een sledestofzuiger zonder stofzak. Met een zuigkracht van 280 Watt en een geluidsniveau van slechts 84 dB haal je een stoere, complete stofzuiger in huis.

Bestellen

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactiePieter ten Cate

Pieter ten Cate

Met een brede interesse en focus op Internet en leuke weetjes, ben ik actief op Foogli als schrijver van diverse focussen. Uiteraard ook in 2015!


Like deze focus


Naar boven
Feedback