Login

Kies jij voor WordPress of voor Joomla?

Gepubliceerd: 2014-12-08 14:59:55 | Door NielsNiels | 963x bekeken |

WordPress of Joomla, welk cms kun jij het best gebruiken?

Kies jij voor WordPress of voor Joomla?

Steeds meer mensen maken gebruik van een content-management-systeem. WordPress en Joomla worden het meest gebruikt door diverse webmasters, maar welk systeem is het beste voor jouw website?

Hoe kies jij een geschikt content-management-systeem?

Een website maken wordt tegenwoordig steeds eenvoudiger. Met behulp van open source (gratis) software kun je eenvoudig jouw website online zetten. Maar welk systeem moet u kiezen? Er zijn namelijk zoveel verschillende systemen.

Joomla vs WordPress

WordPress is het grootste content-management-systeem van de wereld. WordPress heeft deze status te danken aan de simpliciteit van de back-end van het systeem. Hoe gemakkelijker jij je website kunt beheren, hoe meer mensen het systeem gaan gebruiken. Doordat er zoveel mensen gebruik maken van WordPress is er een gigantische community ontstaan. Hierdoor zijn er duizenden gratis thema's beschikbaar en verschillende plug-ins om jouw website uit te breiden of te personaliseren. Je hebt helemaal geen technische kennis meer nodig, tevens kun je op al je vragen een antwoordt verwachten. 
Joomla daarentegen is een stukje moeilijker en er wordt bij het systeem verwacht dat je je er een beetje in gaat verdiepen. De leercurve ligt iets hoger. Toch is het een prima systeem, iets minder populair dan WordPress,  maar uiterst geschikt om jouw website helemaal op maat te maken. Een groot voordeel ten opzichte van WordPress is het feit dat extreem veel mogelijkheden hebt. Je kunt jouw website op allerlei manieren personaliseren met diverse extenties, tevens heb je ook weer de keuze uit duizenden gratis en betaalde thema's.

Kies jouw eigen systeem

Iedereen maakt zelf de keuze om voor een bepaald content-management-systeem te kiezen. Bovenstaande feiten kun je gebruiken om cms te kiezen. Wil je niet veel tijd er in steken en niet veel leren, maak dan gebruik van WordPress. Wil je een uitgebreide website en wil je er wel tijd en energie in steken, kies dan voor Joomla.
Succes met jouw website!


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieNielsNiels


Like deze focus


Naar boven
Feedback