Login

Interactieve tv bij aanbieders van een alles in 1 pakket

Gepubliceerd: 2016-07-06 10:45:43 | Door klaartjedebeijl | 1050x bekeken |

De nieuwste vorm van televisie kijken: interactieve televisie. Het enige wat je hier voor nodig hebt is een internetaansluiting. Maar wat is interactieve tv? Je bepaalt hier zelf wat je kijkt en op welk moment je dit doet.

Wat is interactieve tv

Om de vraag wat is interactieve tv te kunnen beantwoorden kijken we naar de verschillende onderdelen hiervan. Er zijn namelijk een aantal onderdelen te onderscheiden bij interactieve televisie: Programma Gemist, Begin Gemist, Live pauzeren en Online tv kijken. Programma gemist wordt ook wel uitzending gemist genoemd. Het is hierbij mogelijk om de meeste tv-programma's later terug te kijken. Hierdoor hoef je dus in principe geen programma's op te nemen. Let wel op dat je bij commerciële zenders vaak per programma extra moet betalen om dit te kunnen zien. Mocht je net iets later inschakelen bij een tv-programma, kan je ook gebruik maken van de functie Begin Gemist.Begin Gemist is een functie waarmee je het tv-programma terug spoelt naar het begin. Zo hoef je dus nooit meer een minuut van je favoriete programma's te missen. Ook dit is helaas nog niet bij alle commerciële zenders mogelijk. Je kunt ook niet de reclameblokken doorspoelen.

De mogelijkheden van interactieve tv

Naast het gebruik kunnen maken van Programma en Begin Gemist, heeft interactieve tv nog meer mogelijkheden. Zo kan je tegenwoordig ook live pauzeren. Dit is enorm handig als bijvoorbeeld de deurbel of je telefoon gaat. Ook hierdoor hoef je niets meer te missen van je favoriete tv-programma's.  Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om tv-programma's op te nemen. Bij sommige providers kan je zelfs tot zes programma's tegelijkertijd op nemen. Er zijn twee manieren qua opnemen, via de PVR (Personal Video Recorder) en via de Cloud. In praktijk merk je niets van het verschil, de opnames worden alleen op een andere plaats opgeslagen. Het laatste onderdeel van wat is interactieve tv is het Online tv kijken. Het is namelijk ook mogelijk om via je laptop, smartphone en tablet tv te kijken. Daarnaast is het zelfs mogelijk om dit buitenshuis te doen. Let echter wel op dat dit veel mobiele data kost. Alle aanbieders hebben een eigen applicatie waardoor het mogelijk is om Online tv te kijken.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieKlaartjedebeijl


Like deze focus


Naar boven
Feedback