Login

Meet het succes van jouw website

Gepubliceerd: 2013-12-20 09:54:28 | Door Nick | 1141x bekeken |

Behaal jij jouw online doelstellingen?

De meeste website bezitters hebben wel gehoord van Google Analytics of hebben hier wel eens een blik op geworpen. Toch is er nog een groot percentage website bezitters die nog beperkt op de hoogte zijn van alle mogelijkheden van deze Google service. Dit terwijl goed inzicht vaak de basis vormt voor een succesvolle website.

Wat is Google Analytics?

Google Analytics is een gratis service van Google die statistieken laat zien van je website. Je kunt bijvoorbeeld zien hoeveel bezoekers er op je website komen en welke pagina op je website ze het meest interessant vinden. Ook kan je perfect zien wat de herkomst is van je bezoekers, hoe lang iemand op een bepaalde pagina blijft, op welke pagina een bezoeker je website verlaat en welke bezoekers het meest waardevol zijn om jouw doelstelling te behalen. 


Waarom Google Analytics?

Er zijn talloze website analytics tools, waarom Google Analytics? De mogelijkheden met Google Analytics zijn erg uitgebreid. Je kunt meetgegevens en rapportages geheel op maat maken en alleen meten wat voor jou belangrijk is. Daarnaast is het inrichten en implementeren van Google Analytics relatief eenvoudig. Ook is het een groot voordeel dat je andere services van Google kunt integreren met Google Analytics. Als je gebruik maakt van Google Adwords of de Google webmaster tools kan je dit met een paar klikken aan elkaar koppelen. Als je Google Analytics op de juiste manier inricht kan je meten welke bezoekers voor jou het meest belangrijk zijn om jouw doelstelling te behalen.

Ondanks dat Google Analytics erg gebruikersvriendelijk is, kan het best lastig zijn om er mee te starten. Gelukkig zijn er veel bureaus die gespecialiseerd zijn in het geven van Google Analytics trainingen. Zij kunnen helpen je kennis te verbeteren. 

Een aantal voordelen op een rijtje:

·         Gratis te gebruiken (je hoeft geen maandelijkse bijdrage te betalen)

·         Relatief eenvoudig om de basisfunctionaliteiten onder de knie te krijgen.

·         Dashboard en rapportages kunnen geheel ingericht worden naar eigen wens.

·         Je kunt zien waar bezoekers op jouw website naar zoeken.

·         Er zijn veel gespecialiseerde consultants die trainingen kunnen geven.

Kennis verbeteren

Voor het goed inzetten van Google Analytics en hierbij de volledige potentie van te kunnen gebruiken, zijn er verschillende manieren om je kennis te vergroten.

Training

Een training van een Google Analytics expert kost geld, maar je krijgt er veel voor terug. Trainingen worden aangeboden op verschillende niveaus. Bij een training van een ervaren en gecertificeerde Google Analytics trainer, heb je vaak na één dag de basisbeginselen van Google Analytics al onder de knie. Een aanbieder van een Google Analytics training is bijvoorbeeld Search Science Internetmarketing.

 

Boeken

Ook is het mogelijk online informatie in te winnen of om het toonaangevende boek ‘Advanced Web Metrics with Google Analytics’ van Brian Clifton eens goed door te lezen.

 

Als je de benodigde kennis in huis hebt om te starten met Google Analytics ervaar je pas echt wat voor enorme mogelijkheden het voor jouw website brengt. Het is een cliché, maar meten is weten.  Meet vandaag hoe je website presteert, dan weet je morgen hoe je jouw website succesvoller kan maken.

Advanced Web Metrics with Google Analytics

Advanced Web Metrics with Google Analytics kopen

Vind u "Meet het succes van jouw website" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen

Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieNick


Like deze focus


Naar boven
Feedback