Login

Legaal gokken in België

Gepubliceerd: 2015-09-23 14:51:16 | Door franceska | 2303x bekeken |

Het is sinds kort mogelijk om in België legaal te gokken. De Belgische Kansspelcommissie heeft namelijk vergunningen uitgegeven aan verschillende goksites. Dat is een grote stap geweest, aangezien in eerste instantie alle goksites illegaal waren. Het is duidelijk dat deze stap ook in het voordeel van de Belgische Staat is, het zorgt voor nieuwe en grote inkomsten. Een aantal sites hebben geen vergunning gekregen, deze blijven geblokkeerd.

Alleen met vergunning

Let wel, er mag niet gegokt worden op sites zonder vergunning. Ook spelers kan een straf worden opgelegd voor het wagen van een gokje op een illegale site. Deze boete kan oplopen tot een bedrag van 25.000 euro en is totaal onnodig, aangezien er genoeg legale sites zijn. Het legaal gokken is mateloos populair. In het eerste kwartaal van 2012 is in België alleen al meer dan 160 miljoen euro ingezet op de legale sites. Er spelen al meer dan 115.000 spelers mee, daarnaast verwachten ze een verdubbeling van dat aantal binnen nu en twee jaar. Om deze verwachting waar te maken, zullen de legale sites meer reclame gaan maken. Momenteel beschikken veertien sites over een vergunning. In het begin van de legalisering voldeden maar drie sites aan de strenge voorwaarden. De overige elf sites volgden op de voet, naar verwachting zullen er meer volgen binnen de komende maanden.

Niet verboden bij wet

De laatste jaren was het gokken op internet niet expliciet verboden, aangezien er niets over vermeld stond in de Belgische kansspelwet. Geen enkele online goksite had daardoor een vergunning. Het online gokken was daardoor in de praktijk al een wetsovertreding. Maar de kansspelcommissie wil korte metten maken met de illegale sites. Nog voor het einde van het jaar moeten er rond de honderd goksites geblokkeerd worden voor de Belgische speler. Het gaat dan om sites die zich bezig houden met het aantrekken van minderjarige spelers en/of gelinkt zijn aan georganiseerde criminaliteit. Een aantal van deze illegale sites zijn al bezig met het omzeilen van de blokkering. Sommige van deze sites hebben handleidingen in omloop gebracht waarin uitgelegd staat, hoe de speler de blokkering kan omzeilen.

De beheerders van deze illegale sites kunnen een boete krijgen, deze kan oplopen tot een bedrag van 600.000 euro. Maar ook de speler riskeert een fikse boete, tot maximaal 150.000 euro.

Het feit dat gokverslaafde, magistraten, politiemensen en minderjarige niet mogen gokken blijft van kracht op alle goksites

Legaal gokken in Nederland, het komt eraan!

Het legaliseren van online gokken is in Nederland een kwestie van tijd. De plannen zijn er al een tijdje, maar binnenkort moet het dan toch echt gaan gebeuren. Online gokken gebeurd al jaren in het buurland, maar het mag officieel niet. De websites die het online gokken momenteel aanbieden zijn elders gevestigd. Maar daar kan verandering in komen! Nederland wil net zoals de Belgen het online gokken legaal maken. De Staat wil licenties gaan verkopen en hiermee extra inkomsten gaan realiseren. Wanneer het zover is, dat is nog niet duidelijk.


Deel:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieFranceska


Like deze focus


Naar boven
Feedback