Login

Hoe plaats ik een Youtube video op mijn website?

Gepubliceerd: 2013-10-02 15:24:47 | Door Pieter ten Cate | 2196x bekeken |

Hoe plaats ik een Youtube video op mijn website?

YouTube is een videoplatform waar zowel bedrijven als particulieren hun video’s kunnen uploaden en tonen op internet. Daarnaast bied Youtube verschillende mogelijkheden en kansen als het aankomt op de vindbaarheid van je bedrijf of website. Je kunt gemakkelijk zelf een video plaatsen op YouTube en deze toevoegen aan je website. In dit artikel bekijken we waar en hoe je dit het best doet.

Waar plaats ik mijn video?

De ideale plek om je video te plaatsen is uiteraard op je website. Door mensen standaard te verwijzen naar een plek op de website, krijgt de website meer bezoekers, wat vervolgens weer goed is voor de ranking in Google.

De beste pagina voor het plaatsen (embedden) van jouw video is afhankelijk van de functie die de video heeft. Wanneer de video gerelateerd is aan de gehele website of bedrijf, is de homepagina de beste plek voor een vermelding van de video.

Wanneer u echter een video heeft die gerelateerd is aan een specifieke dienst of product, dan doet u er goed aan om de video te plaatsen op de landingspagina vanuit Google voor die specifieke dienst of product.

Hoe plaats ik een YouTube video?

Het plaatsen van een YouTube video op je website is vrij eenvoudig. U dient echter wel de HTML van de gewenste pagina te kunnen beheren. Daarbij is het belangrijk om rekening te houden met de gewenste hoogte en breedte van het frame.

Stap 1:

Ga naar de video die u wilt gaan plaatsen en klik op “Share” of “Deel” zoals hieronder weergegeven.

Stap 2:

Klik vervolgens op Embed om de code te vinden die u gaat implementeren op uw website. Pas desgewenst het de afmetingen van de video aan. U kunt dit later ook nog in de code aanpassen. Kopieer vervolgens de weergegeven embed-code.

Stap 3:

Ga vervolgens naar de gewenste pagina binnen het CMS – en zorg ervoor dat u de pagina kunt aanpassen in de text/html stand. Binnen Wordpress bijvoorbeeld selecteert u deze view door op de tab “Text” te klikken.

Zoek nu de gewenste locatie op de pagina en plak hier de in stap 2 gekopieerde code. U kunt desgewenst nog de breedte en de hoogte aanpassen door de cijfers achter “width” en “height” aan te passen.

Nadat u de video heeft geplaatst op uw website is het belangrijk dat u de video op YouTube voorziet van de juiste teksten en omschrijving. Door YouTube video te optimaliseren word zowel de video alsook uw website beter gevonden, en krijgt u meer bezoekers.


Deel:

Tags:

Reacties


Geraldinus | 2013-10-30 15:23:43

Weet iemand wanneer het wijzer is om de oude code te gebruiken? Vind het steeds zo apart dat de optie nog steeds word gegeven bij YouTube

Geef reactiePieter ten Cate

Pieter ten Cate

Met een brede interesse en focus op Internet en leuke weetjes, ben ik actief op Foogli als schrijver van diverse focussen. Uiteraard ook in 2015!


Like deze focus


Naar boven
Feedback