Login

Het belang van connectoren

Gepubliceerd: 2015-12-31 08:04:34 | Door Femke Nijkerk | 1150x bekeken |

Je plugt een kabel in een apparaat en het werkt. Het is allemaal zo vanzelfsprekend. Het aansluiten van een utp-kabel zorgt voor internet, een hdmi-kabel zorgt voor High Definiton beeld en als je een stekker in het stopcontact steekt heb je stroom. Al deze verbindingen zorgen voor transport van informatie en/of voeding. Maar is het daadwerkelijkheid zo eenvoudig?

Eigenschappen connectoren

Het antwoord is simpel. Nee! Iedere verbinding heeft een bepaald doel en kent bepaalde voorwaarden waar deze aan dient te voldoen. De keuze van de kabel, maar zeker ook de connector is hierbij essentieel.  Iedere connector en kabel bezit specifieke eigenschappen. Er komt veel meer kijken dan een connector assembleren aan een kabel. De techniek én dus de omgeving verandert continu. Overal dient rekening mee gehouden te worden.

Zo maakte we voorheen uitsluitend gebruik van een analoog signaal voor het beeld en geluid van onze televisie. Met de komst van nieuwe televisies, en de bijhorende resoluties, willen we steeds een groter en een scherper beeld. Een digitale verbinding is dan een must. Wat wil zeggen dat we andere kabels met andere connectors nodig hebben. Zo wordt het beeld tegenwoordig niet meer met een coax kabel naar je televisie gestuurd, maar via een hdmi-kabel.

Kabelassemblage

Dat niet alle kabels en/of connectors evengoed met elkaar kunnen communiceren, is wel duidelijk geworden na de fusie van UPC en Ziggo. In deze periode, halverwege 2015, ervoeren vele huishoudens allerlei problemen. Problemen die veroorzaakt werden door slechte verbindingen. Door bij de ontwikkeling  goed na te denken over de functionaliteit, omgevingsfactoren en randvoorwaarden, kan worden bepaald welke kabels en connectors er nodig zijn. Vanzelfsprekend is hier voor expertise vereist. Expertise die te vinden is bij bedrijven die gespecialiseerd zijn in kabelassemblage. U bent dan zeker van een optimale verbinding voor de allerbeste werking. De juiste kabels met de beste connectoren maken het verschil tussen werken en optimaal functioneren.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieFemke Nijkerk


Like deze focus


Naar boven
Feedback