Login

Google maakt gebruikte zoekwoorden weer bekend!

Gepubliceerd: 2014-01-15 10:21:36 | Door Pieter ten Cate | 2305x bekeken |

Google maakt gebruikte zoekwoorden weer bekend!

Sinds lange tijd waren zoekwoorden waarmee bezoekers op uw website kwamen niet te achterhalen. Vooral voor marketing en SEO-specialisten was dit een ware plaag bij hun werkzaamheden. We gaan weer terug naar het oude met een recente update van Google Webmaster Tools!

Het einde van het “not provided” tijdperk!

Afgelopen jaar besloot Google dat alle zoekopdrachten niet publiekelijk toegankelijk waren om verschillende redenen. Het resultaat was dat veel zoekwoorden het label "not provided" kregen, tot grote ergernis van online marketing specialisten. Een overzicht van zoekwoorden waarmee bezoekers je website vonden, is namelijk erg interessant voor het meten en verbeteren van je website of marketing campagne.

Ondanks een aantal omwegen die het nog steeds mogelijk maakten om globaal gebruikte worden te identificeren, is het gelukkig verleden tijd. Google webmaster tools laat voortaan precies zien welke zoekopdracht is gebruikt voor het vinden van uw website. Daarbij laat deze ook zien wat de gemiddelde positie was van uw website, voor deze specifieke termen.

Sony Google TV

Sony Google TV kopen

Met de Sony Google TV ervaar je de kracht van Google Chrome op elk televisietoestel. Deze fraaie internetspeler beschikt over Google's populaire browser.

Bestellen

Goed nieuws voor online marketeers

Binnen de industrie waar deze zoekwoorden onderdeel zijn van de dagelijkse werkzaamheden, was het ruwweg een jaar geleden een enorme klap in het gezicht. Google die veelal zijn eigen zakken aan het vullen is, dacht dat het een goed idee was om deze informatie enkel via betaalde wegen (Google Adwords) inzichtelijk te maken. De woedende en gefrustreerde reactie op dit gegeven heeft onwaarschijnlijk invloed gehad op de beslissing om de mogelijkheid weer te introduceren.

Waar voorheen de gebruikte zoekwoorden inzichtelijk waren via Analytics, zijn deze nu beschikbaar in Google Webmaster Tools. In hoeverre het linken van de twee services de zoekwoorden zal presenteren in Analytics, is nog niet helemaal duidelijk. Vooralsnog lijkt het een poging om gebruikers van Google Analytics en/of online marketeers massaal naar Google webmaster tools te leiden.

Overigens denk ik niet dat dit een horde mag zijn, aangezien iedere marketeer deze tool toch al dient te gebruiken. Al is het alleen al om een sitemap te bevestigen aan Google of de opmaak van Rich Snippets te beheren.

Heb je een vraag of een uitgesproken mening? Laat dan hieronder een reactie achter.

Bron: webmaster tools persbericht

LG Nexus 5 16GB - Zwart

LG Nexus 5 16GB - Zwart kopen

De Nexus 5 is de slankste en snelste Nexus-telefoon ooit. Maak prachtige foto’s met de Nexus 5 dankzij de camera met optische beeldstabilisatie en geniet van de snelheid dankzij de razendsnelle processor en de nieuwste versie van Android.

Bestellen

Deel:

Tags:

Focus gerelateerde producten


Scoren met Google analytics

Scoren met Google analytics kopen

n deze derde geheel bijgewerkte editie (2013) van van de populaire uitgave Scoren met Google Analytics leert u stap voor stap alles wat u moet weten over dit populaire online meetprogramma.

Bestellen

Reacties


Henk | 2014-01-15 11:16:01

Ha, wat is de bron hiervan?

Pieter ten Cate | 2014-01-15 11:23:15

@Henk bedankt voor je reactie; ik heb inmiddels de bron en het originele persbericht toegevoegd aan het artikel.

Geef reactiePieter ten Cate

Pieter ten Cate

Met een brede interesse en focus op Internet en leuke weetjes, ben ik actief op Foogli als schrijver van diverse focussen. Uiteraard ook in 2015!


Like deze focus


Naar boven
Feedback