Login

Makelaars: investeer in goede software!

Gepubliceerd: 2014-05-12 12:20:27 | Door JasperMaessen | 1200x bekeken |

Het nieuws dat de Nederlandse vastgoedmarkt na jaren van recessie weer uit het dal lijkt te kruipen werd op 30 april jl. bevestigd door de Amerikaanse kredietbeoordelaar Standard&Poor’s. Hoewel het gaat om stijgingen van slechts enkele procenten, zijn de trends op het gebied van de huizenmarkt een positieve indicator voor het toenemende vertrouwen op de vastgoedmarkt. Deze tendens biedt makelaars grote kansen, zeker wanneer men de kansen die nu voor het oprapen zijn volledig benut.

Maak slimmer gebruik van online mogelijkheden

Makelaars: investeer in goede software!

De economische crisis ging namelijk samen met een andere belangrijke trend: het alsmaar toenemen van het internetgebruik. Bij het vinden van vastgoed, of het nu gaat om een koophuis of het huren van een bedrijfspand, oriënteren consumenten zich vrijwel exclusief online. Voor makelaars is het daarom belangrijk om slim in te spelen op deze marktwerking. Een manier om dit te doen is het investeren in software voor makelaars. Hierdoor wordt uw onderneming aan twee kanten beter: aan de ene kant wordt de vindbaarheid van u en uw website vergroot (bijvoorbeeld door middel van automatische plaatsing op alle grote vastgoedwebsites), en aan de andere kant wordt het beheer eenvoudiger. Er kan hierbij gedacht worden aan de belangrijke koppeling tussen de online en offline bedrijfsvoering, zodat uw aanbod altijd en overal automatisch geactualiseerd wordt.

Laat uw software op maat maken!


Het investeren in goede software kan voor een makelaar dus een basis vormen voor een gemakkelijkere en efficiëntere bedrijfsvoering. Een belangrijk aspect hierbij is dat de web-software goed afgestemd wordt op de realiteit in uw makelaarskantoor. Een oplossing levert namelijk veel meer op wanneer alle functies ervan precies passen bij de specifieke karakteristieken van uw bedrijf. Hierin spelen bijvoorbeeld mee of u in de woningmarkt, bedrijfsonroerendgoedmarkt, of beiden opereert. Een voorbeeld van een bedrijf dat dergelijke software voor makelaars maakt is Maatwebsite. Hoe dan ook, zorg ervoor dat u investeert in makelaars software die door een kundig en professioneel bedrijf wordt gebouwd. Hierdoor zal uw makelaarskantoor optimaal voorbereid zijn om in te spelen op de aantrekkende vastgoedmarkt.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieJasperMaessen


Like deze focus


Naar boven
Feedback