Login

Geld besparen met internet thuis vergelijken

Gepubliceerd: 2016-09-13 07:58:03 | Door klaartjedebeijl | 1208x bekeken |

Het is eenvoudig om veel geld te besparen door internet thuis te vergelijken. Vaak wordt je contract stilzwijgend verlengt waardoor je niet kan profiteren van kortingen en zelfs cadeau's.

Internet thuis vergelijken op basis van snelheid

Je kan internet thuis vergelijken op basis van internetsnelheid en op basis van het tv-aanbod. Tegenwoordig kan je internetsnelheden behalen vanaf 20 Mbit/s tot 500 Mbit/s. Zoals je al zal denken, dit is een wereld van verschil. Met een snelheid van 20 Mbit/s zal je met een éénpersoons huishouden zo nu en dan iets kunnen downloaden maar zal je merken dat streamen al lastig gaat. Al helemaal in HD-kwaliteit zal het moeilijk worden. Er zijn drie type verbindingen voor internet op de markt, namelijk: DSL, kabel en glasvezel. Met DSL internet kan je internetsnelheden tot 100 Mbit/s behalen. Met kabel internet tot 300 Mbit/s en met glasvezel tot 500 Mbit/s. DSL internet is al het langst op de markt en daardoor ook het goedkoopste internet voor thuis. Ziggo is de enige grote provider die kabel internet aanbiedt. Glasvezel is de nieuwste technologie waarmee je de hoogste snelheden kunt behalen. Dit is echter nog niet in heel Nederland beschikbaar. Met een postcode check kan je achterhalen of glasvezel bij jou thuis beschikbaar is.

Internet thuis vergelijken op basis van TV

Je kan er voor kiezen om een alleen internet thuis abonnement aan te schaffen, een internet en tv abonnement of een internet, tv en bellen abonnement. Het laatste abonnement is de laatste tijd minder populair omdat iedereen met zijn smartphone belt. Als je een internet thuis abonnement wilt aanschaffen met TV, dan is het aan te raden om op een paar onderdelen te letten: de mogelijkheden voor interactieve TV, het aantal zenders en hoeveel daarvan in HD-kwaliteit zijn.

Interactieve TV is het nieuwe TV kijken, je bepaalt zelf wat en wanneer je iets kijkt. Je kan bijvoorbeeld TV-programma's terugkijken, opnemen, programma's pauzeren en terugspoelen. Daarnaast kan je ook online TV kijken bij sommige providers. Naast de mogelijkheden van interactieve TV moet je ook letten op het aantal zenders (in HD).


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieKlaartjedebeijl


Like deze focus


Naar boven
Feedback