Login

3 tips voor iOS 9

Gepubliceerd: 2015-12-31 07:47:40 | Door Femke Nijkerk | 814x bekeken |

In dit artikel vindt u een aantal handige tips over het nieuwe besturingssysteem van Apple. Apple is het meest innovatieve bedrijf op de wereld, en daarom kunnen de besturingssystemen niet achter blijven. Voor de leken is het besturingssysteem moeilijk te volgen, daarom geef ik u 3 handige tips voor het nieuwe besturingssysteem iOS 9.

Schakel Wifi Assist uit om data te besparen

Eén van de nieuwe functies van iOS 9 is dat het ontvangst automatisch wordt aangepast. Wanneer je een slechte verbinding hebt, springt de iPhone automatisch over van 4G naar 3G. Verbetert de verbinding zich weer dan wordt het automatisch aangepast. Deze nieuwe functie heeft niet alleen voordelen maar ook nadelen. Het voordeel is dat je niet steeds naar je instellingen hoeft te gaan om bij slecht bereik over te stappen op je databundel. Dit gebeurt automatisch. Echter een nadeel is dat het ten koste kan gaan van je databundel. Vooral wanneer je een kleine bundel hebt, adviseren wij om de Wifi Assist uit te zetten.

Spotlight is niet nieuw, wel functioneler

De zoekfunctie spotlight is niet nieuw in het besturingssysteem, maar is wel een stuk functioneler geworden. In de oude spotlight kwamen alleen maar resultaten te voorschijn. Nu krijg je niet alleen resultaten te zien, maar komen er ook verschillende suggesties te voorschijn. Deze suggesties kunnen uit verschillende bronnen komen, zoals bijvoorbeeld apps. Ook kun je met de nieuwe spotlight makkelijker de nieuwe dollarkoers uitrekenen.

Batterijgebruik beter beheren

Wanneer je verschillende apps op je telefoon hebt staan, heeft dat vaak nadelige gevolgen voor je batterijgebruik. Met het nieuwe systeem van Apple  kun je eenvoudig je batterijgebruik instellen per app. Open de instellingen-app op je iPhone. Links in het submenu zie je dan batterij staan. Tik batterij aan. Daaronder vind je bij batterijgebruik het energieverbruik per app. Je kunt dit aanpassen aan het gewenste verbruik.

Er kunnen ook verschillende problemen ontstaan met het besturingssysteem of met de software van je iPhone. Wanneer dat gebeurt kijk dan even op www.smartphonerepairs.nl voor het dichtstbijzijnde reparatiepunt. De software problemen worden vaak al opgelost, terwijl u geniet van een lekker bakje koffie.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieFemke Nijkerk


Like deze focus


Naar boven
Feedback