Login

10 manieren om je zichtbaarheid en interactie op Facebook te verbeteren

Gepubliceerd: 2013-08-29 13:54:58 | Door Pieter ten Cate | 2235x bekeken |

10 manieren om je zichtbaarheid en interactie op Facebook te verbeteren

Meer shares en like's op Facebook?

Sociale signalen kunnen het verkeer naar je website en de online zichtbaarheid van je bedrijf of merk enorm beïnvloeden. Het blijkt echter niet altijd even gemakkelijk, om je publiek en volgers effectief te bereiken en te inspireren om jou social media content te delen. Om je bij te staan in het samenstellen van de juiste formule, voor het effectief gebruiken van je Facebook pagina, vind je hier 10 manieren om je Facebook berichten effectiever te maken.

1 Zorg voor relevantie en waarde

10 manieren om je zichtbaarheid en interactie op Facebook te verbeteren

De verleiding is groot om alle online activiteiten te delen met je fans. Het is echter erg belangrijk dat je fans laten weten dat je weet wie ze zijn, en waar zij behoefte aan hebben. Het overladen met nutteloze updates en berichten dient dus te worden voorkomen om het effect van je individuele berichten te maximaliseren. Vraag jezelf voor het plaatsen van een bericht af, of het bericht enige waarde heeft voor je fans.

2 Interessante informatie

Mensen reageren vaak erg positief op berichten met tips en de welbekende how to omschrijvingen. Daarnaast bieden deze berichten een gemakkelijke manier om naar interessante informatie op de website te linken. Pas je content ook aan op het seizoen waar je op dat moment in zit, om zo je berichten in de juiste context te plaatsen.

3 Zorg voor de juiste timing

Het plaatsen van een bericht op de juiste dag en het juiste tijdstip zijn extreem belangrijk. Uiteraard is dit afhankelijk van het soort bedrijf of merk waar je berichten voor plaatst. De statistieken van Facebook geven je een goede indicatie wanneer je doelgroep het meest actief is. Op deze manier verhoog je de kans dat fans je berichten ook daadwerkelijk lezen.

4 Gebruik leuke afbeeldingen en video's

Wissel bij het plaatsen van je berichten af tussen het gebruik van afbeeldingen, video's en alleen tekst berichten. Zo bied je niet alleen afwisseling aan de lezer, maar zorg je er ook voor dat deze eerder word gemotiveerd om de content van je berichten te delen.

5 Wees kort en krachtig

Uit onderzoek blijkt dat berichten tussen de 100 en 150 tekens, gemiddeld 60% meer like's, reacties en share's krijgen dan langere berichten. Houd het daarom kort en krachtig en begin je bericht met iets dat interesse wekt bij de lezer.

6 Plaats regelmatig Facebook berichten

Plaats met grote regelmaat berichten op Facebook , zodat je altijd vers in het geheugen zit van je fans en vrienden. Het is uiteraard wel raadzaam om te voorkomen dat je erg spammerig overkomt.

7 Spoor je volgers aan tot liken

Wanneer je jouw fans vraagt om iets te delen of leuk te vinden, zijn ze sneller geneigd om het ook daadwerkelijk te doen. Niet gevraagd is in het geval van Facebook bijna altijd mis.

8 Gebruik de juiste toon

Mensen volgen je op Facebook omdat ze interesse hebben in jouw bedrijf. Daarom is het belangrijk om een toon te gebruiken die hierbij aansluit en past binnen de verwachtingen die mensen hebben bij jouw bedrijf.

9 Gebruik Facebook Apps

Er zijn verschillende Facebook apps beschikbaar waarmee je op een leuke manier acties en polls kunt houden, die de betrokkenheid van je fans positief kunnen beïnvloeden. Ga hierbij op zoek naar de juiste formule door het uitproberen van verschillende soorten acties en polls.

10 Blijf onderhoudend en interessant

Wanneer je volgers positief reageren op berichten met een bepaalde toon of type media, zorg er dan voor dat je die stijl vaker gebruikt. Zorg ervoor dat je de stijl van je berichten aanpast op de voorkeur van je fans.

Vond je deze focus interessant of leerzaam? Je steunt ons enorm door Foogli en deze focus te liken en sharen via social media! Alvast bedankt!


Deel:

Tags:

Focus gerelateerde producten


Likeable Social Media

Likeable Social Media kopen

Yes, you do have to be liked by everyone! Real friends communicate with honesty, listen closely, and aren't afraid to admit when they're wrong. If you want to succeed in social media, you have to beha

Bestellen
Facebook strategie

Facebook strategie kopen

Succesvol zijn op het grootste sociale netwerk ter wereld!

Bestellen
The Facebook Effect

The Facebook Effect kopen

Today - six years after it was created in a Harvard dorm room - over 500 million people use Facebook regularly, in just about every country on earth.

Bestellen

Reacties


Natasha | 2013-10-03 12:02:39

Leuk artikel! Ondanks wat velen zeggen is Facebook toch echt nog een grote drive achter de activieit op onze website.

Geef reactiePieter ten Cate

Pieter ten Cate

Met een brede interesse en focus op Internet en leuke weetjes, ben ik actief op Foogli als schrijver van diverse focussen. Uiteraard ook in 2015!


Like deze focus


Naar boven
Feedback