Login

Zwangerschapskwaaltjes

Gepubliceerd: 2015-01-22 12:47:09 | Door sannevermeulen | 1255x bekeken |

Een zwangerschap is natuurlijk iets om te vieren, er is immers een klein mensje onderweg. Helaas komen er ook wat minder leuke dingen kijken bij een zwangerschap; de zwangerschapskwaaltjes.

Kwaaltjes zijn natuurlijk best te verdragen, maar ze kunnen wel vervelend zijn. Medicijnen mag je niet nemen tijdens je zwangerschap, dus soms moet je het echt even uitzitten. Natuurlijk zijn er ook onwijs veel leuke dingen tijdens je zwangerschap, denk hierbij aan een pretecho Roosendaal, het inrichten van de kinderkamer, alle positieve reacties van je omgeving, het voorbereiden op de komst van de kleine en natuurlijk de hechte band tussen je partner en jou. Dit artikel gaat echter over de zwangerschapskwaaltjes.


Vermoeidheid

Voor veel zwangere dames geldt dat ze zich ontzettend vermoeid voelen tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap. Geef hier maar gewoon aan toe. Je lichaam en je hormoonhuishouding krijgt te maken met grote veranderingen, geen wonder dat je je zo moe voelt. Ga op tijd slapen en neem genoeg rust wanneer je hier behoefte aan hebt. Het is ook heel normaal om je af te vragen of deze vermoeidheid ooit over gaat, natuurlijk gaat dit ook weer over. Je lichaam heeft het alleen ontzettend druk met alle veranderingen om het nieuwe leven in je buik te laten ontwikkelen. Na de eerste drie maanden zul je merken dat je lichaam alles weer meer op orde heeft en dat je vermoeidheid afneemt.


Verstopping

Om de kans op verstopping zo klein mogelijk te maken is het belangrijk dat je goed op je eten let. Zorg dat je veel vezels binnen krijgt, maar het is ook belangrijk om genoeg te drinken en te bewegen. Wanneer je de aandrang voelt om naar het toilet te gaan, moet je dit niet te lang uitstellen.

Vezels zitten in bruin brood, groenten en fruit. Zorg ervoor dat je afwisseling hebt in je eetpatroon.


Misselijkheid

Misselijkheid is een welbekende zwangerschapskwaal. Sommige vrouwen hebben helemaal geen last van misselijkheid, anderen worden misselijk van elk geurtje of elke smaak. Gember is een middeltje wat helpt tegen alle soorten misselijkheid. Je kunt dus gemberthee drinken of een stukje gemberkoek eten.

Vaak helpt het ook door al te eten voor je uit bed stapt. Leg dus voordat je gaat slapen iets naast je bed om te eten. Een beschuitje of een boterhammetje kunnen je helpen in de ochtend om je niet misselijk te voelen.Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieSannevermeulen


Like deze focus


Naar boven
Feedback