Login

Beeldzorg via de tablet?

Gepubliceerd: 2014-05-08 10:15:43 | Door freekkanters | 1413x bekeken |

Beeldzorg via de tablet?

Beeldzorg via de tablet, dat klinkt interessant. Wat is beeldzorg eigenlijk? Beeldzorg biedt de mogelijkheid om via een tablet of via de computer contact te maken met de verpleegkundige of verzorgende. Via het beeldscherm kun je elkaar zien en met elkaar praten.

Persoonlijk en snel

Een groot voordeel van beeldzorg is dat je contact hebt met elkaar op afstand, maar elkaar toch kan zien. Je kan afspraken inplannen, maar je kan ook te allen tijde iemand oproepen als dit nodig is. Het contact is persoonlijk, maar er worden op deze manier een hoop kosten en wachttijden bespaard. De huidige bezuinigingen zorgen ervoor dat het erg lastig is om iedereen de juiste zorg en aandacht te kunnen bieden, hiervoor is beeldzorg een uitkomst!


Aanvulling op thuiszorg

Beeldzorg is een aanvulling op de bestaande zorg, het vervangt de huidige zorg niet, maar het wordt wel anders ingedeeld. Contact via beeldzorg kan zo vaak als nodig ingezet worden, maar er geldt wel een minimum van één keer per week. Er wordt gewoon afgesproken wanneer de zorginstelling je belt. Er kan op afstand geholpen worden met het innemen van medicijnen, maar het is ook mogelijk om bijvoorbeeld het verloop van de week te bespreken.


Welke zorg kun je via beeldzorg krijgen?

Niet alle zorg is mogelijk via beeldzorg. Alleen de zorg waarvoor de verpleegkundige of verzorgende niet in huis aanwezig hoeft te zijn. Je kunt hierbij denken aan:

  • Een contactmoment ‘s ochtends om te controleren of je de nacht goed doorgekomen bent, dit is prettig als je bijvoorbeeld diabetes hebt en hierdoor moelijk wakker wordt

  • Een wekelijks gesprek over de problemen die je chronische ziekte met zich mee brengen

  • Herinnering aan inname medicatie of hulp bij het innemen van de juiste medicatie

  • Hulp bij het invullen van een aanvraagformulier voor hulpmiddelen

  • Een contactmoment ‘s avonds om te kijken of je klaar bent om naar bed te gaan en om te kijken of alles in orde isDeel:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieFreekkanters


Like deze focus


Naar boven
Feedback