Login

Wratten, hoe kun je ze voorkomen en tegengaan?

Gepubliceerd: 2013-10-05 12:53:34 | Door Pieter ten Cate | 2465x bekeken |

Wratten, hoe kun je ze voorkomen en tegengaan?

Iedereen heeft wel eens last gehad van wratten, ze zijn irritant of zitten op vervelende plekken. Je wilt hier natuurlijk zo snel mogelijk vanaf maar wat is nou verstandig en wat niet? Hoe kun je het beste omgaan met het verwijderen van wratten? Hieronder zullen we antwoord geven op deze vragen.

Wat zijn wratten

Wratten zijn (in de meeste gevallen) goedaardige bultjes en kunnen over het algemeen geen kwaad. Vaak zitten ze alleen op vervelende lichaamsdelen, denk bijvoorbeeld aan een wrat onder op je voeten of op je handen. Wratten kun je laten zitten en wachten tot ze vanzelf verdwijnen, normaal gesproken zullen wratten na een aantal jaar vanzelf wegtrekken. Echter hebben de meeste mensen niet het geduld om te wachten tot deze tijd voorbij is en willen de wratten zo snel mogelijk laten verwijderen.

Wratten voorkomen

Er zijn geen specifieke oorzaken waardoor een wrat ontstaat, wel kun je een aantal maatregelen nemen op het gebied van hygiëne:

  • Gebruik bijvoorbeeld geen handdoeken, washandjes etc. gezamenlijk.
  • Was je voeten elke dag en zonder (of minimaal gebruik van) zeep
  • Let op dat je met het afdrogen van je lichaam ook goed tussen je tenen afdroogt
  • Draag elke dag schone sokken en wanneer mogelijk antibacteriële sokken
  • Draag in gemeenschappelijke doucheruimtes zoals op de voetbalvereniging in het zwembad of in de school gymzaal badslippers.

Wratten verwijderen

Wratten kun je zelf verwijderen maar het wordt niet aangeraden, het is gebruikelijker om voor het verwijderen even een bezoek aan de huisarts te doen. Wratten kunnen pijn gaan doen, gaan jeuken of zelfs gaan bloeden. Ga in een van deze gevallen altijd naar de dokter om te controleren of het allemaal in orde is. Zodra de dokter de wrat wilt verwijderen kun je kiezen voor meerdere manieren waarop de dokter de wrat verwijdert:

  • De dokter zal de wrat bevriezen
  • De dokter kan de wrat wegsnijden (wordt bijna niet meer gedaan)
  • De dokter kan de wrat verbranden
  • De dokter kan de wrat uitlepelen.


Deel:

Focus gerelateerde producten


Wartner Hand en voet - 50 ml - Wrattenverwijderaar

Wartner Hand en voet - 50 ml - Wrattenverwijderaar kopen

Met slechts één behandeling verlost zijn van wratten? Dat kan met Wartner wrattenverwijderaar. Deze werkt op basis van stikstof waardoor één behandeling volstaat.

Bestellen
Wratx - Wrattenbehandeling

Wratx - Wrattenbehandeling kopen

WratX is een nieuwe, unieke wrattenbehandeling voor kinderen en volwassenen. 92% van de gebruikers zien resultaat na 5 - 15 behandelingen. Makkelijk en pijnloos.

Bestellen
Formule W - Wrattenpen

Formule W - Wrattenpen kopen

Formule W wrattenpen is een effectieve aanstipmethode. De wrattenpen zorgt voor een pijnloze behandeling en verwijdering van wratten.

Bestellen
Scholl Freeze Wratten

Scholl Freeze Wratten kopen

Scholl Freeze Wratten Productbeschrijving Merk: Scholl Alle productspecificaties Doeltreffend en gebruiksvriendelijk, werkt door de gewone wrat of voetwrat snel te bevriezen.

Bestellen

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactiePieter ten Cate

Pieter ten Cate

Met een brede interesse en focus op Internet en leuke weetjes, ben ik actief op Foogli als schrijver van diverse focussen. Uiteraard ook in 2015!


Like deze focus


Naar boven
Feedback