Login

Werken in de zorg

Gepubliceerd: 2014-12-15 13:06:04 | Door sannevermeulen | 1352x bekeken |

Werken in de zorg

Werken in de zorg

Wanneer je graag in de zorgverlening wilt werken zijn er meerdere opties beschikbaar. Voor bijna iedere richting in de gezondheidszorg is er een speciale opleiding die je moet volgen.

Zorghulp


Als zorghulp ben je niet alleen verantwoordelijk voor de gezondheid van de patiënten. Je gaat bijvoorbeeld ook rondjes lopen of een tijdje naar het park. Tevens kan het zo zijn dat je de verpleegkundige moet assisteren met haar taken.


Alfahulp


Een alfahulp zorgt voor mensen met een chronische ziekte of een fysieke beperking. Dit zijn vaak ouderen, maar het kan ook voorkomen dat dit bij jongeren nodig is. Deze jongeren hebben vaak een ongeluk gehad, of hebben een andere ernstige beperking.


Thuiszorg


Als je in de thuiszorg werkt neem je het huishouden over van iemand die dit zelf niet langer kan. Dit is vaak bij mensen met een handicap of een ziekte. Je bent niet vaak bezig met de gezondheid van de persoon. Er bestaan veel thuiszorg aanbieders, zoals thuiszorg Stratum. De werknemers van deze aanbieders genieten ervan om mensen te helpen en op te vrolijken.


Verzorgende


Een verzorgende kan een breed takenpakket hebben. Een verzorgende werkt onder andere voor mensen met een ernstige ziekte, ouderen en stervenden. In deze omstandigheden moet je op kunnen gaan met taken als het wassen, omkleden en het verzorgen voor de juiste gezonde gesteldheid. Voorbeelden hiervan zijn het verzorgen van de medicijnen en het aansturen bij lichamelijke oefeningen.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieSannevermeulen


Like deze focus


Naar boven
Feedback