Login

Welke stappenteller moet ik kopen?

Gepubliceerd: 2015-12-10 08:22:33 | Door Femke Nijkerk | 880x bekeken |

Welke stappenteller moet ik kopen?

Advies voor een goede stappenteller

Stappentellers zijn er in alle soorten en maten en qua prijs kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Toch zijn er grote verschillen tussen bijvoorbeeld een gratis stappenteller-app op je smartphone of een stappenteller-armband die je dag en nacht rond je pols draagt. In deze blog gaat het over de verschillende soorten stappentellers en hun voor- en nadelen. Ook geven we je advies voor als je een stappenteller gaat kopen.

Klassieke stappentellers

Wil jij bij het kopen van een stappenteller graag een los apparaat dat je ook weer af kunt doen wanneer je er klaar mee bent? En wil je daarbij wel wat geld uitgeven maar niet heel veel? Dan is een klassieke stappenteller wat voor jou. Deze stappentellers zijn vaak klein van stuk waardoor je ze goed kwijt kunt aan je kleding of in je tas. Wie zo’n klassieke stappenteller gaat kopen, krijgt een apparaat dat het aantal stappen plus enkele andere statistieken van je lichaam bijhoudt. Maar daar houdt het dan vaak ook mee op. Bijna al deze stappentellers werken op batterijen. Soms beschikken deze stappentellers over een (groot) geheugen maar er is vaak maar een klein scherm aanwezig. Andere apparaten kunnen op de duurdere varianten worden aangesloten zoals een bloedrukmeter en soms is er een app aanwezig die in verbinding staat met je mobiele telefoon. Deze stappentellers zijn echter niet waterdicht en over algemeen wat moeilijker te bedienen. Het maakt hier dus wel uit hoeveel je wilt betalen en welke functies je allemaal zoekt.

Stappenteller app

Ben je van plan om een stappenteller te kopen, maar wil je daar het liefst zo min mogelijk geld aan uitgeven? Ga dan voor een stappenteller app. Ook hier heb je keuze uit meerdere producten van gratis apps tot apps waar je (deels) een klein bedrag voor moet betalen. Nadeel van het kopen van een stappenteller app is dat je altijd je mobiel bij je moet dragen. De apps hebben iets uitgebreidere functies dan een klassieke stappenteller en kunnen bijvoorbeeld grafieken en tabellen weergeven. Aan de andere kant zijn ze vaak wel onnauwkeurig met meten.

Stappenteller armband

Als je een stappenteller gaat kopen die je overal wilt kunnen dragen dan moet je voor een sportarmband gaan. Deze zijn licht van gewicht en comfortabel, en kunnen zelfs mee onder de douche of in bad. De armbanden hebben verschillende extra functies en scoren hoog als het gaat om het aanmoedigen tot bewegen. Maar daardoor zit er ook wel een behoorlijk prijskaartje aan en niet iedereen vind het dragen van deze armbanden even fijn.

Algemeen advies

Denk bij het kopen van een stappenteller goed na welke functies je wilt en hoeveel geld je wilt gaan uitgeven. Ga naar een winkel en probeer ze honderd stappen uit voordat je ze koopt. Zo weet je zeker dat je straks een goede stappenteller in huis haalt.

Alles over stappentellers


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieFemke Nijkerk


Like deze focus


Naar boven
Feedback