Login

Wat te doen bij invaliditeit

Gepubliceerd: 2016-02-26 10:47:38 | Door Rickburgers | 742x bekeken |

Wat te doen bij invaliditeit?

Wanneer iemand invalide raakt is dit natuurlijk niet niks. Er zijn tal van activiteiten die niet meer uitgevoerd kunnen worden en waar extra kosten aan gaan zitten. Zo moet u bijvoorbeeld rekening houden met de indeling van uw woning, maar ook randzaken. Wij zullen u op de hoogte brengen van een aantal praktische tips, zodat u weet wat u kunt doen bij invalide raken door (ernstige) omstandigheden.

Mate van invaliditeit

Er zijn natuurlijk verschillende soorten en maten van invaliditeit. Sommige personen belanden in een rolstoel en sommige personen hebben alleen last van hun armen. Dit alles hangt natuurlijk af van de ernst van het ongeluk of de ziekte waaronder de persoon in kwestie heeft geleden. Op basis van de mate van invaliditeit wordt de hoogte van de uitkering bepaald. Dit wordt gedaan wanneer de invaliditeit stabiel is en er naar gekeken is door artsen en medische specialisten.

Verzekeringen

Wanneer u werkende bent is het verstandig om een duidelijk inzicht te krijgen in de verzekering die u met u meedraagt. Deze verzekeringen worden afgesloten door de werkgever, maar het is goed om hier nog even de aandacht op de leggen. Zo moet er ten alle tijden een ongevallenverzekering zijn voor de werknemer binnen een bedrijf. Op deze manier worden de eventuele kosten van een ongeval gedekt.

Wanneer u op jonge leeftijd invalide raakt zult u een Wajong uitkering krijgen. Dit is een Wet Werk en Arbeidsondersteuning Jonggehandicapten.

Het huishouden

Wanneer u een eigen woning heeft en invalide raakt zal dit allemaal veranderen. U kunt niet meer zelf stoffen en schoonmaken. Gelukkig zijn hier tal van opties voor. Zo kunt u gemakkelijk huishoudelijke hulp rondom Amsterdam inschakelen. Zij zorgen ervoor dat uw huishouden blijft doordraaien en uw woning/huishouden niet verloederd. Het is verstandig om een afspraak te maken met een aantal werkers/werksters. Op deze manier krijgt u inzicht in de personen en kunt u aan de hand van uw eigen voorkeur een beslissing nemen. 


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieRickburgers


Like deze focus


Naar boven
Feedback