Login

Wat te doen bij Firbomyalgie?

Gepubliceerd: 2016-12-13 07:58:55 | Door Femke Nijkerk | 1020x bekeken |

Fibromyalgie, een lastige term voor een aandoening die in Nederland steeds meer voorkomt. Wat is fibromyalgie precies, en wat kun je eraan doen? In dit artikel licht ik kort de belangrijkste punten toe.

Wat is fybromyalgie precies?

In principe is fibromyalgie een soort van reuma. Echter zijn het voornamelijk de spieren die het te verduren krijgen. Het bindweefsel en de spieren bij de gewrichten raken geïrriteerd en zullen blijvend pijn doen. Maar liefst twee procent van de Nederlanders lijdt in 2016 aan deze aandoening.

Heb ik fybromyalgie? Doe de test!

Ondanks dat het vaak moeilijk is vast te stellen of je lijdt aan fybromyalgie, is er een handige test beschikbaar waarmee je snel een goede indicatie kunt krijgen. De test bestaat uit acht vragen. Van de acht vragen moeten de eerste drie met “Ja” beantwoord worden, in dat geval kan er sprake zijn van fybromyalgie. Het invullen van de online fybromyalgie test duurt slechts twee minuten en is hier te vinden.

Wat te doen bij Fybromyalgie?

Helaas is er vandaag de dag nog geen geneesmiddel te verkrijgen voor deze aandoening, omdat er simpelweg nog niet genoeg over bekend is. Daarom wordt er vaak bemiddeld met pijnstillers. Nieuw onderzoek geeft echter aanwijzingen dat voeding een belangrijke rol kan spelen. Daarom wordt het aangeraden om een gebalanceerd en gezond dieet te volgen, wat de pijn in veel gevallen kan verlichten.

Ook het doen van lichamelijke oefeningen helpt vaak een hoop. Ondanks dat veel (voornamelijk vrouwen) mensen in Nederland jaarlijks met fybromyalgie worden gediagnostiseerd, is er dus zeker mee te leven. Wees er echter wel op voorbereid dat de pijn nooit volledig zal weggaan totdat er een medicijn wordt gevonden.

Gelukkig biedt nieuw onderzoek hoop en kunnen er nieuwe mogelijke oorzaken verder worden bestudeerd.


Deel:

Reacties


Vlindertje73 | 2017-02-05 17:13:10

Ik weet er jammer genoeg alles van. Ik heb het ook... Je kunt mijn blogs hier vinden. Alleen deze geef ik je even specifiek, omdat het nu eenmaal buiten een erg hoge luchtvochtigheidsgraad heeft : https://yoo.rs/vlindertje73/blog/hoge-luchtvochtigheid-is-funest-voor-mensen-met-fibromyalgie-1453894067.html?Ysid=13764

Geef reactieFemke Nijkerk


Like deze focus


Naar boven
Feedback