Login

Wat met je tegenwoordig nog doen om gezond te zijn?

Gepubliceerd: 2016-11-25 08:06:37 | Door Femke Nijkerk | 989x bekeken |

Veel mensen weten het niet meer. De wetenschap weet het ook niet altijd. De goeroes weten het ook niet altijd (ondanks dat ze denken van wel).

Door de enorme stroom aan informatie die we elke dag te verwerken krijgen zien we door het bomen het bos niet meer. Vroeger hadden we alleen de bomen en het bos, nu hebben we dus ook het internet. Dit is een media kanaal waarop iedereen kan posten wat hij of zij denkt dat waar is. Of je nu verteld dat het eten van elke dag  een kilogram klei, wel / geen brood, suiker, Stevia of toch aspartaam gezond is. Je mag het allemaal plaatsen en hoe meer volgers deze goeroes hebben, hoe meer media aandacht ze krijgen en hoe vaker het gelooft wordt.

Ook het roepen van allerlei samenzweringen zijn meer aan de orde dan ooit te voren. De directeur van het voedingscentrum was oud directeur van Unilever en dus is deze per definitie bevooroordeeld en gaat het belang van Unilever boven het belang van de nieuwe werkgever en dus van de persoon?

Gezond verstand brengt ons nog altijd het verste, aldus mijn ouders. Natuurlijk veranderen er dingen onder invloed van internet, social media en de steeds betere wetenschap. Maar luisteren naar je lichaam (wat tegenwoordig niet veel mensen meer doen) geeft ons vaak heel veel inzichten.

Je weet allemaal dat het gebruik van alcohol kan leiden tot duizeligheid, roekeloos gedrag, langzamere reacties etc. We drinken dan ook niet als we moeten rijden, minder als we de volgende dag iets belangrijks hebben, dan drinken we niet of juist minder. Puur uit angst voor de kater, misselijk of minder goed presteren.

Dit hebben ook veel andere producten als invloed op ons. Let maar eens op, welke producten die je eet de volgende gevolgen hebben.

·       Maag / darm krampen

·       Gasvorming

·       Slechte adem

·       Duizelig

·       Meer energie

·       Minder energie

·       Vet toename op het lichaam

·       Kater

·       Uitdroging

·       Tandbederf

En zo zijn er vast nog meer dingen.

Eén keer last wil niets zeggen, maar als die blijft voorkomen, ga dan eens na wat je hebt gegeten of gedronken.

Hou een dagboek bij waarbij je opschrijft wat je hebt gegeten en wat je daarna ervaren hebt in je lichaam. Op die manier ga je heel snel een relatie leggen tussen jouw lichaam en de producten die je nuttigt.

Let op dat je hierbij je stress level niet uitvlakt, dit kan ook een zeer grote invloed hebben op je lichaam.

Wil je meer weten over voeding of zelfs een voedingsschema hebben waarmee je kan afvallen en alle vitamine en mineralen binnen krijgt? Kijk dan eens op http://jb-academy.nl/gezonde-voeding-en-afvallen

P.s. ben je opzoek naar een snel-afval-manier, dan heb je hier niets aan. Dit is gebaseerd op blijvende lange termijn resultaten.


Deel:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieFemke Nijkerk


Like deze focus


Naar boven
Feedback