Login

Wat is het Tietze syndroom?

Gepubliceerd: 2015-02-13 11:46:13 | Door gna1983 | 1137x bekeken |

Het syndroom van Tietze

Bij het syndroom van Tietze is de kraakbeenverbindingen in thorax (borstkas) ontstoken raakt. Het kraakbeen verbindt het borstbeen met het sleutelbeen en de ribben en is een elastisch bindweefsel. Het draagt de zorg dat de borstkast heen en weer kan bewegen als men in en uit ademt. Wanneer de kraakbeenverbindingen dikker wordt dan zorgt het voor pijn bij het zuchten.

Het kan dat het syndroom van Tietze abrupt voortkomt of langzaam. De oorzaak van de ziekte is onduidelijk. Stress kan een oorzaak zijn. Bacteriën hebben geen vinger in de pap bij het krijgen van de ziekte.

De pijn bij het syndroom van Tietze begint gewoonlijk in de omgeving van het borstbeen. Niettemin kan de pijn bovendien overgaan naar overige plaatsen. De pijn kan bovendien overgaan naar de armen. Bewegingen van arm en schouders voor pijn kan zorgen als de kraakbeenverbindingen ontstoken is.

De arts kan een diagnose maken door vragen te stellen welke klachten er precies zijn en zal nadien het lichaam gekeurd. Aan de foto is niets afwijkends te zien bij dit syndroom. Een pijnstiller zal mogelijk door de arts worden voorgeschreven. Er kan bovendien een injectie worden aanbevolen. Een juiste lichaamsstand is bovendien cruciaal. De kans op een terugkeer is echter na behandeling nog erg groot.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieGna1983


Like deze focus


Naar boven
Feedback