Login

Wat is een gezichts behandeling?

Gepubliceerd: 2013-08-25 11:02:48 | Door Pieter ten Cate | 2877x bekeken |

Waarom is een gezichtsbehandeling goed voor het gezicht?

Wat is een gezichts behandeling?

Een bezoek aan een schoonheidsspecialiste lijkt wellicht overbodige luxe, maar toch zijn er diverse redenen waarom het ook voor jou belangrijk is om af en toe eens een gezichtsbehandeling te laten doen. In dit artikel vind je antwoord op de vraag wat nou precies een gezichtsbehandeling is, en waarom dit goed is voor jouw gezicht.

Hoe behandel jij je gezicht?

Een gezichtsbehandeling is bedoeld om het gezicht grondig te reinigen en te voorzien van belangrijke voedingsstoffen om zo de huid te verbeteren en vroegtijdige veroudering tegen te gaan. Daarnaast geeft een gezichtsbehandeling je een heerlijk ontspannen gevoel en zorgt deze ervoor dat je echt een rust momentje kunt pakken tijdens een drukke week. Je huid is één van de grootste organen van je lichaam en het is daarom extra belangrijk om er zuinig mee om te gaan.

Je huid staat dagelijks bloot aan allerlei schadelijke invloeden van buitenaf en dient daarom goed beschermd te worden. Door met enige regelmaat een bezoek te plegen aan een schoonheidssalon kun je de verzorging van je huid op allerlei manieren verbeteren.

Een gezichtsbehandeling heeft vaak eenzelfde opbouw bij schoonheidsspecialistes. De reden hierachter is het feit dat er altijd eerst gereinigd moet worden voordat de voedende stoffen worden aangebracht.

Een gezichtsbehandeling ziet er daarom doorgaans zo uit:

  • Stap 1 - de reiniging: In deze stap word de huid voorbereid zodat deze de voedingsstoffen in de vervolgstappen beter kan opnemen. Hierbij kan gebruikt worden gemaakt van cleansing milk, olie of gel.
  • Stap 2 - een peeling: door het verwijderen van dode huidcellen word de huid zachter, gladder en de poriën fijner. Dit gebeurt doorgaan met behulp van een actieve peeling, lysing of scrubwash product.
  • Stap 3 - het stoombad: met een stoombad wordt het gelaat voorzien van een constante stroom van stoom. Hierbij gaan de poriën van de huid openstaan om de werkende stoffen beter op te kunnen nemen.
  • Stap 4 - het masker: in de vervolgstap wordt door middel van een masker de huid gestimuleerd en worden de huid-cellen optimaal voorzien van zuurstof en voedingsstoffen.
  • Stap 5 - een serum: wanneer de huid volledig is voorbereid op werkende en voedende stoffen word er met een serum met vitamines en mineralen op de huid aangebracht. Een serum is een geconcentreerd product waarmee de huid een enorme boost krijgt.
  • stap 6 - dag/nacht crème: aan het einde van de gezichtsbehandeling word er een crème aangebracht op de huid, om deze tegen invloeden van buitenaf te kunnen beschermen.

Naast een gezichtsbehandeling kun je ook terecht bij een schoonheidsspecialiste voor advies en huid-vriendelijke producten die goed passen bij jouw huidtype.

Het belang van de juiste huidverzorgingsproducten

Uiteraard kun je thuis ook veel doen aan de verzorging van je huid. Veel mensen zijn erg gericht op reclame of advies van winkeliers als het aankomt op het aanschaffen van hun huidverzorgingsproducten. Het is natuurlijk niet zo dat alle producten slecht zijn, toch is het belangrijk om stil te staan bij het feit dat deze invloeden allemaal gericht zijn op verkoop en winstgevende beslissingen voor jou als klant.

Bij een professionele schoonheidsspecialiste zal je merken dat er niet klakkeloos een potje uit de vitrine word getrokken, maar dat de schoonheidsspecialiste aan de hand van bepaalde vragen er achter probeert te komen welk huidtype jij precies hebt. Zo ben je verzekerd van een weloverwogen keuze voor het aanschaffen van geschikte producten voor jouw huidtype.

Het verzorgen van het gezicht is niet alleen belangrijk bij feesten en partijen. Door met regelmaat aandacht te besteden aan uw gezicht, blijft de huid goed onderhouden en zie je er langer verzorgd en jonger uit!

Roc Repulpant Eclat Droge/Gevoelige huid - Dagcreme

Roc Repulpant Eclat Droge/Gevoelige huid - Dagcreme kopen

5 krachtige technologieën die werkzaam zijn in de bovenlagen van de opperhuid.

Bestellen

Deel:

Tags:

Focus gerelateerde producten


RoC Hydra Anti Fatigue - Oogcreme

RoC Hydra Anti Fatigue - Oogcreme kopen

Deze Roc Hydra Anti Vermoeidheid Ogen helpt tekenen van vermoeidheid te verminderen.

Bestellen
Dr. van der Hoog - ClearSkin® quick recovery gel

Dr. van der Hoog - ClearSkin® quick recovery gel kopen

De innovatieve quick recovery gel van ClearSkin® zorgt voor een snel herstel van de huid en vermindert de vorming van littekens. Quick Recovery Gel bevat het Biologisch Skin Repair Complex.

Bestellen
L'Oréal Paris Men Expert Hydra Energetic Intens Hydraterende Gel - Dagcreme

L'Oréal Paris Men Expert Hydra Energetic Intens Hydraterende Gel - Dagcreme kopen

De Hydra Energetic Intens Hydraterend Gel bevat Air-Gel technology en werkt ultra-verkoelend. De unieke formule combineert zeebronwater, rijk aan mineralen, met vet- en zweetabsorberende microbestandelen voor een dag lang hydratatie zonder glanzend effect.

Bestellen
Estee Lauder Advanced Night Repair Recovery Complex

Estee Lauder Advanced Night Repair Recovery Complex kopen

Estée Lauder Advanced Night Repair Recovery Complex - Serum

Bestellen

Reacties


Esther | 2013-10-30 11:05:05

Een goede verzorging maakt echt veel verschil! Ik werk in een tehuis voor ouderen, en kan heel goed gokken of iemand er werk van heeft gemaakt! Leuk artikel!

Geef reactiePieter ten Cate

Pieter ten Cate

Met een brede interesse en focus op Internet en leuke weetjes, ben ik actief op Foogli als schrijver van diverse focussen. Uiteraard ook in 2015!


Like deze focus


Naar boven
Feedback