Login

Wat is de levensduur van een bed

Gepubliceerd: 2014-11-17 16:44:14 | Door freekkanters | 1237x bekeken |

Wat is de levensduur van een bed

Na hoeveel jaar moet u eigenlijk een nieuw kussen kopen? Hoelang gaat een matras mee? Er bestaat natuurlijk geen bed dat levenslang mee gaat. Daarom vindt u hieronder een indicatie van de gemiddelde levensduur van een aantal producten.

Hoofdkussen


Een hoofdkussen slijt onder andere door vocht. Daarom gaat een normaal kussen ongeveer 3 tot 5 jaar mee. Sommige kussens gaan echter langer mee, maar toch moet het kussen voor de zekerheid om de 5 jaar vervangen worden. Dit in verband met de gezondheid. Het vocht in het kussen trekt huisstofmijt aan en zit ook vol bacteriën.

Matras


Het matras is zonder twijfel het belangrijkste deel van een bed. Daarom is het dus erg belangrijk dat deze is goede staat is en in goede staat blijft. 
Ook een matras slijt door vocht. Het is dus belangrijk dat het matras goed kan drogen. Gemiddeld gaat een matras dus ongeveer 8 tot 12 jaar mee. Houdt er wel rekening mee dat het ene matras 6 of 7 jaar mee gaat en het andere matras wel 14 jaar mee kan gaan. De klachten komen vaak pas nadat het matras al versleten is. Dit soort klachten kunnen invloed hebben op de gezondheid, het is natuurlijk beter om te voorkomen dan te genezen.
In verband met de gezondheid is het het beste om een matras na zo'n 10 tot 12 jaar te vervangen. In het matras trekken bijvoorbeeld bacteriën en huisstofmijt. Wanneer u hier te lang op blijft slapen kan dit leiden tot een slechte ademhaling wat een slechte slaap als oorzaak kan hebben.

Dekbed


Een dekbed heeft eigenlijk hetzelfde probleem als het matras en het hoofdkussen. Vocht is het grootste probleem. Het is dus belangrijk om het dekbed af en toe te laten luchten. Een goed dekbed gaat maximaal 10 jaar mee.

Bedbodem


Een gemiddelde bedbodem gaat ongeveer 15 tot maximaal 25 jaar mee. Een bedbodem bestaat uit 2 tot 3 matrassen die men hier dus op kan verslijten. Deze leeftijd geldt voor een goede lattenbodem, schotelbodem, spiraalbodem en boxsprings. Na deze jaren is de meeste stevigheid verloren. Je zult merken dat er kuiling ontstaat in de bodem. Een nieuw en goed matras kan dan zijn werk niet meer doen. De eerste paar maanden kan een matras dit nog verbergen, maar zal ook sneller verslijten.
Voor meer informatie of tips over het kopen van een goed bed kunt u vrijblijvend terecht bij de slaapkenner.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieFreekkanters


Like deze focus


Naar boven
Feedback