Login

Waarom overstappen op elektrisch roken

Gepubliceerd: 2014-10-27 15:21:32 | Door website77 | 1279x bekeken |

Elektrisch roken gezonder dan sigaret

Ik vraag me soms af hoe het komt dat sigaretten nog niet verboden zijn. Ze zijn verslavend en ongezond. Toch wordt er naast wat bijkomende foto's op sigarettenpakjes niet veel gedaan.

Het schadelijke teergehalte

De meeste mensen denken dat tabak slechts schadelijk en gevaarlijk is vanwege zijn nicotinegehalte. Toch is dit niet zo. De meeste schade wordt door de zich vormende fenol- en teerbestanddelen veroorzaakt. Vooral teer speelt bij het ontstaan van kanker een grote rol. De bekende rokerskanker, die vooral aan de tong en in de keel optreedt, is niet aan nicotine maar aan teer toe te schrijven.
Dat wil niet zeggen dat nicotine ook helemaal onschuldig is. Het is de boosdoener van veel aandoeningen zoals hartritmestoornissen, verhoogde bloeddruk en nervositeit.

Roken, een moderne ondeugd

Wil iemand steun zoeken bij de gedachte dat ook onze voorouders zouden hebben gerookt, dan heeft hij het mis. De algemene verbreiding van deze gewoonte die tegenwoordig de hele wereld in zijn greep heeft, is nog niet zo oud. Vroeger rookten slechts de Indianen van Noord-Amerika, en verder rookte men overal waar tabak werd verbouwd, zoals op de eilanden in de Stille Oceaan. Maar door de scheepvaart is de tabak ook naar andere landen overgebracht. Het is opmerkelijk hoe snel en intensief het tabaksgebruik over de hele wereld heeft uitgebreid. Het lijkt wel alsof men werkelijk niet meer zonder tabak kan leven. Iemand die niet rookt, voelt zich al gauw een buitenbeentje.
Roken staat stoer, manlijk en sommigen vinden zelfs dat het wel gemoedelijk staat. Het is daarom niet verwonderlijk dat ooit een prof schreef: „Ik beschouw tabak als een verdovend middel, net als cocaïne, morfine, opium en dergelijke. Alleen is tabak volgens mij veel gevaarlijker, want het aantal verslaafden aan cocaïne, morfine en dergelijke is belachelijk klein in verhouding tot het dagelijks toenemende aantal gewoonterokers. Bovendien gaat het bij de eerste groep dikwijls om zieke, ontspoorde individuen, terwijl de tabak kerngezonde, meestal jonge mensen besluipt”. Ja, de „echte” verdovende middelen mogen dan veel gevaarlijker zijn dan tabak, toch is tabak een grotere vijand van de mensheid omdat dit genotmiddel veel meer mensen in zijn greep houdt.

Elektrisch roken

Er is weer heel wat te doen geweest omtrent elektrisch roken terwijl een gewone sigaret toch wel een pak ongezonder is. De vraag is, is er iets wat wij nog niet weten en is het echt ongezond? Of is de tabakindustrie wakker geschoten en zien ze de concurrentie in? Het is niet de eerste keer dat de commercialisatie van bepaalde producten werden tegengehouden omdat ze nadelig zouden zijn voor de grote bedrijven. Denken we vb. aan Stevia, het natuurlijk suiker vervangend product. Het heeft minstens 10 jaar geduurd voordat het product op de markt kwam. Dit ten gevolge van de suikerindustrie die het product tegen hield om op de markt te verschijnen. Sinds dat aangetoond is dat aspartaam, het synthetisch vervangmiddel van suiker, nadelige gevolgen heeft voor de gezondheid, konden ze niet anders meer. Er was nood aan een natuurlijk vervangmiddel.
Dit geldt eveneens voor elektrisch roken. Er is geen enkele stof in een elektrische sigaret die meer schade kan veroorzaken dan een gewone sigaret. Opgelet. Koop je esigaretten dan wel niet in China. Maar koopt u bij betrouwbare esigaretten aanbieders, is er helemaal geen probleem. Esigaretten kan je ook opvoeren zodat ze beter presteren. Daar mag je natuurlijk ook niet aan beginnen. 


Deel:

Tags:

Focus gerelateerde producten


Stoppen Met Roken

Stoppen Met Roken kopen

Een goed boek omtrent stoppen met roken vind je hier. Een ideale leidraad als je echt van roken wil af geraken.

Bestellen

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieWebsite77


Like deze focus


Naar boven
Feedback