Login

Verminder de plasticverpakkingen-overvloed

Gepubliceerd: 2015-01-27 13:15:18 | Door myrterischen | 860x bekeken |

Studenten pakken ‘I Amsterdam’ in met plastic afval

Vanochtend vroeg hebben 15 studenten het ‘I Amsterdam’ beeld op het Museumplein in Amsterdam ingepakt in plastic afval. Met deze actie vragen ze aandacht voor de overvloed van plastic verpakkingen in onze supermarkten.


Verminder de plasticverpakkingen-overvloed

Plastic Tax

Met behulp van een petitie willen de initiatiefnemers de overheid voorstellen belasting te gaan heffen op reguliere plastic verpakkingen, zodat bedrijven worden gestimuleerd minder plastic te gaan gebruiken of te investeren in biologisch afbreekbare plasticvarianten. Gedurende de hele ochtend werden er op het Museumplein handtekeningen verzameld voor de petitie die te vinden is op www.plastictax.petities.nl 
Van de 25,5 miljard kg aan plastic afval dat Europa in 2012 heeft geproduceerd bestond 62% uit verpakkingsmateriaal. Plastic wordt in de natuur niet omgezet in andere stoffen, maar opgebroken in steeds kleinere stukjes plastic. Deze microplastics komen terecht in ecosystemen en via de voedselketen zelfs in het menselijk lichaam. 
Plastic wordt te pas en te onpas gebruikt voor verpakkingen vanwege de simpele reden dat het op dit moment belachelijk goedkoop is. 


10 keer IAMSTERDAM inpakken

“Er worden enorme hopen plastic worden verspild in wegwerpverpakkingen. Een Nederlander gooit gemiddeld 50 kg plastic per jaar weg, dat is genoeg om 10 keer de ‘I Amsterdam’ in te pakken. Plastic verdwijnt nooit meer uit het milieu en komt zelfs via de voedselketen in het menselijk lichaam terecht. Tegenwoordig zijn er echter veel alternatieven beschikbaar die wel gewoon biologisch afbreekbaar zijn”, 
aldus Joey Hodde; één van de initiatiefnemers.
De petitie is te tekenen op www.plastictax.petities.nl


Deel:

Reacties


Riza | 2015-01-28 07:29:18

Geweldig initiatief dit! Heb de petitie getekend :)

fdfds | 2015-01-30 14:47:15

ffdsfss

">_ | 2015-01-30 14:47:33

">_

Geef reactieMyrterischen


Like deze focus


Naar boven
Feedback