Login

Tips om zelf je wenkbrauwen te verven

Gepubliceerd: 2013-12-13 15:04:55 | Door Alicia | 2666x bekeken |

Tips om zelf je wenkbrauwen te verven

Je wenkbrauwen geven veel uitdrukkingsmogelijkheden aan je gezicht en zijn daarom een belangrijk onderdeel van het gezicht. Dikwijls krijg ik als schoonheidsspecialiste de vraag hoe je zelf op een makkelijke manier je wenkbrauwen kunt verven. Door de onderstaande tips en omschrijving nauwkeurig te volgen kun je je eigen wenkbrauwen verven zonder er een rommeltje van te maken.

Je eigen wenkbrauwen verven

Allereerst is het belangrijk om een wenkbrauwverf aan te schaffen van goede kwaliteit. Verkijk je niet op de goedkope merken en laat je voor de zekerheid adviseren door bijvoorbeeld een schoonheidsspecialiste. Als je niet de kleur kunt vinden die je zoekt kun je het beste 2 of meerdere kleuren vermengen. Het uitproberen van verschillende tinten is altijd een leuk experiment. Het beste is om je wenkbrauwen eerst te verven en vervolgens pas te epileren in de gewenste vorm.

Benodigdheden bij het verven van wenkbrauwen

 • Een tube verf in de gewenste kleur (of twee indien u ze wilt gaan mengen)
 • Afdek crème voor het beschermen van je huid
 • Enkele glazen of porseleinen schoteltjes of bakjes
 • Een kwastje met stevige haartjes
 • Flesje antioxidant 3%
 • Tissues en een aantal natte watjes (onder de kraan gehouden en uitgeknepen)

Herôme Brow - Bruin - Wenkbrauw gel

Herôme Brow - Bruin - Wenkbrauw gel kopen

Herôme Eye Care Brow Gel brengt de wenkbrauwen in vorm. Onmisbaar voor een mooi opgemaakte wenkbrauw.

Bestellen

Kleuropties en ideeën

 • Zwart - Voor mensen met donkergekleurd of zwart haar. Staat mooi bij bruine ogen en/of een bruine huid.
 • Grijs - Past goed bij lichtblond en grijzig haar. Ook mooi in combinatie met blauwe ogen.
 • Lichtbruin - Deze kleur past bijzonder goed bij mensen met een rode haarkleur.
 • Donkerbruin - Mooi bij een getinte huid, donker haar en wat donkere ogen.
 • Grijs & bruin - De combinatie tussen deze kleuren levert vaak een verrassende en mooie kleur op en past goed bij blond en donkerblond.

Herôme Eye Care Brow Stencils - 4 stuks - Wenkbrauw make-up

Herôme Eye Care Brow Stencils - 4 stuks - Wenkbrauw make-up kopen

De Herôme Eye Care Brow Stencils zijn het perfecte instrument om op een snelle en eenvoudige manier professioneel gevormde wenkbrauwen te creëren.

Bestellen

Hoe verf je je eigen wenkbrauwen?

Om je goed te begeleiden bij het aanbrengen van de wenkbrauwverf vind je hier het proces omschreven in verschillende stappen.

Stap 1

Doe een beetje wenkbrauwverf van de gekozen kleur in het schoteltje of bakje. Voeg vervolgens tien druppels antioxidant toe aan de verf en meng het geheel goed door elkaar met het kwastje. Smeer daarna de gehele wenkbrauw en de huid eronder in met de speciale afdekcrème. Gebruik hiervoor een wattenstaafje. De crème hoort hierbij niet voor irritatie of kleuring te zorgen.

Stap 2

Laat na het aanbrengen van de crème deze intrekken voor een periode van 10 minuten. Wanneer het je eerste keer is zou ik een inwerktijd van 5 minuten aanhouden. Gebruik nooit een te donkere kleur voor het verven van je wenkbrauwen om gekke blikken te voorkomen.

In het begin is de kleur van de verf het hardst en het meest donker. Hierna neemt de intensiteit van de kleur wat af door douchen en het reinigen van het gezicht. De intrektijd van de crème staat direct in verband met hoe goed de verf pakt. Laat de crème daarom langer intrekken voor een intenser effect.

Tip: Maak tijdens deze stap gebruik van een kookwekker of telefoon zodat je de inwerktijd goed in de gaten kan houden.

Stap 3

Breng de verf aan op de wenkbrauwen met het kwastje en corrigeer door van binnen naar buiten te strijken met behulp van een tissue. Maar vervolgens de wenkbrauwen goed schoon met natte watjes totdat de overtollige verf is verwijderd. Herhaal de hele procedure bij de andere wenkbrauw en zorg voor een gelijkmatige verdeling.

Tip: Let goed op dat je geen verf drupt op je kleding of handen. De verf is namelijk moeilijk te verwijderen.

 

Stap 4

Wanneer je je wenkbrauwen goed hebt schoongemaakt kun je ze in vorm brengen door ze te epileren. Als alles goed is gegaan heb je aan het eind van het proces geweldige en mooie wenkbrauwen.


Deel:

Tags:

Focus gerelateerde producten


Herôme Eye Care Compact Powder - Taupe - Wenkbrauw poeder

Herôme Eye Care Compact Powder - Taupe - Wenkbrauw poeder kopen

De Herôme Eye Care Compact Powder geeft op een natuurlijke manier vorm en kleur aan de wenkbrauw. Het zachte micro fijne poeder is ontwikkeld om...

Bestellen

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieAlicia

Alicia

Als schoonheidsspecialiste van Beauty Alive ben ik geïnteresseerd in alles wat met de huid en de verzorging van deze te maken heeft.


Like deze focus


Naar boven
Feedback