Login

Thuiszorg

Gepubliceerd: 2014-07-15 10:22:39 | Door freekkanters | 1413x bekeken |

Thuiszorg

Thuiszorg

Een aantal zaken zijn cruciaal bij de thuiszorg. Of het nu gaat om verpleging, verzorging of palliatieve zorg, thuiszorg begint bij het vinden van een goede hulp.

Thuiszorg

Zoeken


Bij het zoeken van een goede thuishulp, bij bijvoorbeeld Thuiszorg Helmond, is het belangrijk dat je vraagt naar referenties van deze thuiszorg hulp. Vraag dus even naar telefoonnummers van eerdere werkgevers van de hulp en bel er een paar. Veiligheid staat bovenaan.

Zorgplan


Nadat je een hulp hebt gevonden is het belangrijk dat je goede afspraken maakt. Natuurlijk ook over de tarieven. Deze leg je vast in de zorgovereenkomst. Vooral het maken van het zorgplan is belangrijk. In een zorgplan staat welke hulp er nodig is, welke werkzaamheden er worden uitgevoerd op welke tijdstippen en welke doelen er worden gesteld. Zowel jij als de thuishulp weten op deze manier precies waar men aan toe is en dat bespaart een hoop miscommunicatie.

Evaluatie


Als het goed is heb je nu duidelijke afspraken over jouw zorg. Het is echter ook slim om de werkzaamheden zo af en toe eens te evalueren. Ongeveer 1 keer per maand. Zo kun je kijken of de werksfeer nog prettig is en waar nodig nieuwe afspraken maken. Doordat je regelmatig feedback geeft en ontvangt wordt dit een hele normale zaak. Bijsturen is nu eenvoudig en zo wordt de zorg thuis verbeterd. Het gaat snel verkeerd omdat er te weinig communicatie is tussen de hulpvragen en de hulpverlener. Dit kan vermeden worden door zo nu en dan eens samen aan tafel te gaan zitten.

Vervanging


Vervanging in de thuiszorg is van levensbelang. In de pgb-zorg zie je dat veel hulpen zelf geen vervanging regelen en dat je dus zelf als hulpvrager op zoek moet naar een vervangende hulp. Wacht niet tot de hulp een keer ziek is of op vakantie gaat, maar zorg dat je altijd een vervanger achter de hand hebt. Ook hier geldt dat goede communicatie mogelijke problemen voorkomt.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieFreekkanters


Like deze focus


Naar boven
Feedback