Login

Tarwegras Superfood

Gepubliceerd: 2013-12-29 12:39:35 | Door jeanpaul | 1428x bekeken |

Tarwegras Supergezond

Tarwegras Superfood

Tarwegras, super gezond! Tarwegras zijn de scheuten van de tarweplant. Door tarwekorrels te laten ontkiemen en daarna in aarde te laten groeien, ontstaan de scheuten. Dit zijn sprietachtige plantjes die op gras lijken. Het lichaam is niet in staat om de stugge vezels van het tarwegras te verteren. Daarom wordt het geperst met behulp van een speciale slowjuicer. Op deze wijze komt tarwegrassap vrij.

Tarwegras sap

Tarwegras SuperfoodTarwegras


door sportvoedingweb

Tarwegras of Triticum Aestivum is een natuurlijk voedingsproduct dat door gezondheidsgoeroe’s allerlei positieve eigenschappen toegeschreven krijgt. De pulp dat na het persen van het gras overblijft, werd vroeger in de natuurgeneeskunde gebruikt voor het behandelen van wonden en huidziekten.

De naam tarwegras wordt gebruikt voor gekiemde tarwekorrels. Het gras wat uit de tarwekorrels groeit beschikt in de groeifase over een unieke samenstelling met daarin alles wat ons lichaam nodig heeft om gezond te blijven functioneren. 


Tarwegras is een 'superfood' 


Na een relatief korte teeltperiode wordt het tarwegras geoogst en geperst. Het diepgroene sap staat bol van de vitaminen, mineralen en enzymen, zoals: vitamine A, vitamine B-B12, vitamine C, ijzer, kalium, calcium, magnesium, fosfor, natrium, vitamine K & E. Daarnaast bevat tarwegras ook nog eens kobalt en zink. Van het tarwegras sap word door een speciaal procedé een licht groen poeder geproduceerd. 

Bestel hier Tarwegras poeder van het topmerk Naturya.


De vele voordelen van tarwegras

Tarwegras is gezond en draagt bij aan het optimaal functioneren van ons lichaam. Als je tarwegras onderdeel maakt van je dagelijkse dieet, bijvoorbeeld door middel van tarwegras poeder, zal je snel ervaren dat je meer energie hebt, je afweersysteem beter gaat functioneren en daardoor je lichaam een stuk beter gaat aan voelen. Bij langdurig gebruik werkt het ook nog eens cholesterolverlagend. 

Over Tarwegras

Fotosynthese

Het sap bestaat ook voor zo’n 70% uit chlorofyl (beter bekend als bladgroen, het stofje dat verantwoordelijk is voor fotosynthese), wat schadelijke stoffen bindt en afvoert. In de veertiger jaren werd bladgroen vooral als antibacteriële stof gebruikt in medicijnen om zo infecties aan de huid en de keel te behandelen. Verschillende onderzoeken tonen aan dat het sap van groene planten, zoals dat van tarwegrassap, kunnen bijdragen aan het genezen van zweren wanneer het sap direct op de zweer gedaan wordt. Het zuivert het bloed, ontgift de spieren, weefsels en organen met name de lever. Het stimuleert de vermenigvuldiging van de cellen van de slijmvliezen en is dus goed voor allerlei maag-darmklachten.

De voordelen van tarwegras


De vele voordelen van tarwegras op een rijtje:

 • Het is een energiebooster    
 • Bevalt 90% van alle vitaminen en mineralen die een mens nodig heeft    
 • Staat gelijk aan 800-900 gram fruit/groente    
 • Makkelijk te drinken   
 • Versterkt het immuunsysteem en goed voor je algemene gezondheid    
 • Biologisch gekweekt tarwegras bevat vrijwel alle van de ruim 100 elementen, in   de vorm van de ons bekende vitaminen en mineralen, die door het menselijk lichaam met weinig energie verteerd worden.    
 • Werkt cholesterolverlagend
 • Alkaliserend

In veel van het hedendaagse voedsel blijven vaak restanten van zuren in het lichaam achter. Tarwegras is een van de meest baserijke superfoods die er zijn. Tarwesap is alkaliserend en gaat daarmee het zuur tegen. Lichaamscellen functioneren beter op deze manier.

Tarwegras Smoothie


Smoothie met tarwegraspoeder
Ga je de tarwegras verwerken in een smoothie dan kan dat heel gemakkelijk met tarwegraspoeder. Tarwegras heeft van zichzelf een licht zoete smaak en een prachtige smaragd groene kleur. 
Sportvoedingweb verkoopt 100% biologisch geproduceerd tarwegras poeder van het topmerk Naturya. Het word geleverd in een handige hersluitbare zak van 200 gram. 

Bestel het hier > 

Recept voor een smoothie met tarwegras:
 • 1 banaan    
 • 1 advocado    
 • 1 mango    
 • 500 ml water    
 • 1 eetlepel tarwegraspoeder 

Blender alles door elkaar tot een heerlijke gezonde smoothie en genieten maar! 

Allergisch voor tarwegras
Sommige mensen zijn allergisch voor het sap van tarwegras. Volgens de website ‘Natural Standard’ bevat tarwegras geen gluten. Dit betekent dat mensen met allergieën voor andere graanproducten vaak niet allergisch zullen zijn voor het sap dat geperst wordt uit jong tarwegras. Maar de plant bevat wel veel cellulose en veel mensen hebben moeilijkheden om dit te verteren. 


Mocht je een allergische reactie vertonen na het drinken van tarwegras (meestal al binnen een paar minuten na consumptie) probeer dit dan zeker geen tweede keer. Een tweede allergische aanval is vaak erger dan de eerste en kan slecht aflopen. 

Bestel tarwegras poeder van het topmerk Naturya hier >


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactiejeanpaul

Jeanpaul


Like deze focus


Naar boven
Feedback