Login

Succesvol diëten

Gepubliceerd: 2014-12-14 21:10:21 | Door Navidof | 1042x bekeken |

5 tips voor succesvol diëten

Succesvol diëten

Iedereen weet dat minder eten en meer sporten het beste werkt voor afvallen. Toch zijn er veel mensen die het niet voor elkaar krijgen. Het is ook niet makkelijk om je levensstijl en eetpatroon aan te passen. Het ideale dieet dat bij jou past hoort niet moeilijk te zijn voor je om te blijven volgen. Hier volgen de tien beste tips die je zullen helpen om je juiste houding te creëren om af te vallen.

Op deze manieren kun je met succes een dieet volgen

<strong>Informatie is kennis</strong>

Lees artikelen op het internet en internetfora om uit te zoeken wat de laatste feiten zijn omtrent afvallen. Als je op de hoogte bent met de laatste ontwikkelingen is het makkelijk om vol te houden. Hiermee laat je ook aan jezelf zien dat je je er mee bezig houdt. Mentaal de aandacht erbij houden kan immers erg moeilijk zijn bij afvallen.

 

<strong>Stel doelen: waarom en hoeveel</strong>

Als je begint met het diëten en afvallen schrijf dan op waarom je wilt afvallen en vervolgens hoeveel je doel is. Het is makkelijker om af te vallen als je jezelf doelen stelt. Laat niet alleen je uiterlijk en er goed uitzien als je doelen zijn. Kies liever voor gezondheidsdoelen. Deze zijn makkelijker vol te houden en zorgen voor meer motivatie.

 

<strong>Let op wat je eet</strong>

Hou bij wat je eet en hoeveel je eet. Als je weet wat je dagelijks binnen krijgt is het makkelijk om aanpassingen te maken in je eetpatroon. Veranderingen kun je immers alleen maken als je weet hoe het er nu voor staat in de huidige situatie. Door bij te houden wat je eet raak je ook meer bewust van wat je eet en het helpt je te plannen.

 

<strong>Stel haalbare doelen</strong>

Om te zorgen dat je het niet opgeeft is het belangrijk om doelen te stellen die haalbaar zijn. Uit vele onderzoeken is gebleken dat een doel van 10% minder gewicht een goede start is. Dit kun je vervolgens weer verdelen in kleine doelen van 2 kilo per keer. Het behalen van deze kleinere doelen helpt je uiteindelijk om je echte doel te behalen. Deze kleine doelen geven je kracht en zelfverzekerdheid als ze gehaald worden.

 

<strong>Eet gezond en eet vaker</strong>

Minder eten en meer verbranden is de beste manier om af te vallen. Dit wordt alleen moeilijk als je continu honger voelt. Onderzoeken hebben aangetoond dat mensen die meer dan 5 maaltijden per dag eten het diëten makkelijker volhouden dan mensen die minder maaltijden eten. Verdeel wat je dagelijks eet in kleinere porties en je kunt vaker per dag eten.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieNavidof


Like deze focus


Naar boven
Feedback