Login

Poep heeft je zoveel te vertellen

Gepubliceerd: 2014-11-23 12:30:08 | Door Sunshine | 974x bekeken |

De kleur en de geur van poep

De kleur, de geur, de vorm, poep is een belangrijk iets, waaruit we veel van onze gezondheid kunnen lezen.

De darm denkt mee

De darm denkt mee kopen

Voor mensen met een chronische darmziekte

Bestellen

Wat is poep

Poep is alle afval wat ons lichaam niet meer kan gebruiken. Ons eten is verteerd in de maag en in de darmen worden er nog voedingsstoffen uitgehaald, waarna het overschot uit ons lichaam wordt geperst door de darmen. 

Ik heb er mijn buik van vol!

Ik heb er mijn buik van vol! kopen

Wat kan er mis zijn met mijn darmen

Bestellen

Verschillende vormen poep

Poep kan stevig zijn, soms hard, soms is het brijachtig, soms waterachtig. De substantie zegt ook veel over poep en over onze darmen. Obstipatie komt door vaak door een tekort aan vezels. Dan is de poep hard. Een normale drol is stevig, maar niet hard. Wanneer poep brijachtig is, dan is er niet perse iets mis mee, wanneer poep waterig is, dan is er iets mis, dat kan tijdelijk zijn, door een virus of een bacterie, maar er kunnen ook andere dingen spelen.

Prikkelbare darm

Prikkelbare darm kopen

Prikkelbare darmen

Bestellen

Wat is er niet goed aan poep

Wanneer er bloed en/of slijm bij de ontlasting zit, is het goed om de huisarts te bezoeken. Wanneer er een afwisselend patroon zit in de vorm van de substantie is het ook beter een bezoek aan de huisarts te brengen. Is poep hard, vreemd van kleur (stopverfachtig) ruikt het sterk afwijkend als dat je gewend bent, drijft je poep, is het wat vetachtig, ga naar de huisarts en laat het controleren. 

Afwijkingen van de stoelgang

Er kan van alles mis zijn in je darmen. In het ergste geval heb je darmkanker, maar je kunt ook een chronische darmziekte hebben, of een virus, of een bacteriële infectie. Voor de zekerheid is het altijd goed om je te laten controleren bij de huisarts. 

WC Doeboek

WC Doeboek kopen

Wat doe je op de wc

Bestellen

Deel:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieSunshine

Sunshine


Like deze focus


Naar boven
Feedback