Login

Oprekken van een slokdarm.

Gepubliceerd: 2014-08-22 17:42:55 | Door ABelle | 1567x bekeken |

Slokdarmvernauwing en het oprekken van de slokdarm.

Niet ik maar iemand zeer dichtbij heeft regelmatig last van een vernauwde slokdarm. Met regelmaat ga ik met hem richting het ziekenhuis om de slokdarm op te laten rekken. Voor hem echt geen pretje, maar hoe gaat dit nu in zijn werk.

Winkler Prins Medische Encyclopedie

Winkler Prins Medische Encyclopedie kopen

Een medisch encyclopedie voor een betaalbare prijs en met alle info.

Bestellen

Het oprekken van een slokdarm , geen pretje.

Oprekken van een slokdarm.

Voorgeschiedenis:
Met regelmaat ga ik met mijn man naar het ziekenhuis voor het laten oprekken van zijn slokdarm. Voor hem zeker geen pretje, maar ja anders kan hij niet eten.
Het is ongeveer een 2 jaar geleden ontdekt. Hij had slikproblemen, zijn eten wilde niet zakken en soms kon hij gewoon niets eten. Zelfs een stukje vermicelli was al iets waar hij zich makkelijk in kon verslikken. Eigenlijk was het al zo erg dat hij al het voedsel moest pureren om het erdoor te kunnen krijgen. 
Dit kon uiteraard niet te lang door gaan, dus maar eens naar de huisarts. Deze stuurde hem door naar een maag-darm specialist. Deze besloot een maagonderzoek uit te gaan voeren, maar helaas de slang bleef steken. Nogmaals heeft hij het geprobeerd maar helaas wederom bleef de slang in zijn slokdarm vastzitten. De maag-darm specialist heeft hem toen doorverwezen naar een andere maag-darm specialist die hoger opgeleid was.
Daar aangekomen wederom een maagonderzoek maar ja je raad het al weer bleef de slang steken. Daarna een aantal onderzoeken en uiteindelijk kwamen ze erachter dat zijn slokdarm ernstig vernauwd was. Deze hoort normaliter een 16 mm te wezen, maar bij hem was deze slechts 6 mm. Hierna besloten ze over te gaan tot het oprekken van de slokdarm.
Hoe gaat het oprekken van een slokdarm in zijn werk:
Het oprekken van een slokdarm gebeurt tijdens een maagonderzoek maar moet wel met een roesje. De slang is iets dunner en flexibeler anders krijg je weer het probleem dat deze blijft steken. Bij het terughalen van de slang wordt aan het einde van de slokdarm een draadje achter gelaten. Over dit leidraadje wordt een buisje geschoven die steeds iets breder wordt en op deze manier wordt de slokdarm geleidelijk aan opgerekt. Soms gebruikt men ook wel een ballonnetje die men beetje bij beetje opblaast.  Uiteraard moet de behandeling in gedeeltes plaatsvinden aangezien je een slokdarm niet in 1 keer teveel mag oprekken om scheuren te voorkomen, dus heeft hij drie weken achter elkaar dezelfde behandeling moeten ondervinden.
Voor hem geen prettige ervaring, maar je hebt het er wel voor over om weer lekker te kunnen eten en na een paar uur ben je alles weer vergeten. 


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieABelle

Meid uit Drenthe, die zich bezig houd met vele dingen. Dieren, muziek,film,games, internet zijn een aantal ervan. Min motto is een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.


Like deze focus


Naar boven
Feedback