Login

Molenaar

Gepubliceerd: 2016-05-31 14:44:51 | Door MPaul | 910x bekeken |

Ouderen kunnen langer thuis blijven wonen met nieuw platform en Molenaar

Ouderen hebben het in de hedendaagse Nederlandse samenleving niet altijd even makkelijk. Er is vaak te weinig zorg beschikbaar en ouderen moeten zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Vaak komt de grootste zorg terecht op de schouders van de mantelzorger, die ook niet altijd genoeg tijd heeft om de beste zorg te kunnen bieden.

Personeelstekort in zorg

De vraag naar personeel in de zorg in de wereld is groter dan het aanbod hiervan. Hierdoor is er veel ruimte voor nieuwe oplossingen die ouderen langer zelfstandig laten wonen. De druk die zorginstellingen voelen, wordt hierdoor tevens minder, dus het mes snijdt aan twee kanten. Molenaar.nl speelt goed in op deze ontwikkelingen met hun assortiment scootmobielen, trapliften, aangepaste badkamers en speciale bedden. Ook Philips ziet het gat in deze markt. 

Philips in samenwerking met Right at Home

Philips heeft recentelijk (tot op heden nog enkel op 25 locaties in Amerika) een nieuw platform, genaamd CareSensus, in het leven geroepen dat bedoeld is voor kwetsbare ouderen zonder partner. Samen met thuiszorgorganisatie Right at Home runt Philips dit platform, dat uitkomst biedt voor ruim tienduizenden hulpbehoevende ouderen. 

Hoe werkt het?

Op het platform kunnen de ouderen in de gaten gehouden worden zonder camera, maar met sensoren. Deze sensoren zijn gekoppeld aan CareSensus en constateren afwijkingen in gedrag van de bewoners. Elke belangrijke plek in de woning van de hulpbehoevende bevat een sensor. Denk daarbij aan bijvoorbeeld de badkamer, de keuken en het toilet. Deze sensoren geven 24 uur per dag en 7 dagen per week aan het platform CarSensus door hoe het met de bewoner gaat op een discrete wijze via een blauwdruk. 

Sensoren

Als een bewoner plotseling meer dan normaal in de nacht naar het toilet moet, valt het de sensor op. Hetzelfde geldt voor mensen die veel langer in bed liggen dan normaal of wanneer het toilet opvallend lang niet meer wordt gebruikt. Dit zijn allemaal indicaties dat er iets mis kan zijn. Het telezorgteam van CareSensus, maar ook de mantelzorgers, kunnen deze informatie direct uitlezen en actie ondernemen als dat nodig lijkt te zijn. Dit systeem samen met de woon- en mobiliteitsoplossingen die Molenaar biedt, kunnen ervoor zorgen dat ouderen veilig langer thuis kunnen blijven wonen in hun vertrouwde omgeving. 


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieMPaul


Like deze focus


Naar boven
Feedback