Login

Minder eten: 3 tips die je op weg helpen

Gepubliceerd: 2015-12-22 09:08:35 | Door Smarketing | 845x bekeken |

Vermijd suikerproducten

Suiker en producten met veel suiker kunnen beter ontweken worden. Suiker wordt meteen omgezet naar glucose in het bloed als het gegeten of gedronken wordt. Dit betekent dat het direct verteerd wordt en de bloedsuikerspiegel direct stijgt. Doordat de glucose in het bloed toeneemt kunnen vetten makkelijker opgeslagen worden. De overbodige glucose wordt door het lichaam ook opgeslagen als vet. Als de suiker uit de voeding verwijderd wordt dan vallen de meeste mensen al af. Veel producten zijn verkrijgbaar in light of 0% suiker. Deze producten hebben vaak de voorkeur. Het is ook mogelijk om voor zoetstoffen te gaan waar ook geen suiker in zit. Met deze producten voorkom je dat de bloedsuikerspiegel snel stijgt en vetten snel opgeslagen worden.

Gebruik kleinere borden

Minder eten: 3 tips die je op weg helpen

Hoe kleiner het bord, hoe minder erop kan. Zo simpel is het. Kleinere borden nemen kan behulpzaam zijn om minder te eten aangezien er simpelweg minder op het bord past. Het voordeel hiervan is dat je op kleinere borden minder kunt opscheppen. Zo weet je zeker dat je minder calorieën binnenkrijgt. Je verhindert ermee dat je te veel opschept en alles op eet. Meestal zit je na het kleinere bord ook voldoende gevuld terwijl je bij een groter bord doorgegeten had. Het verlangen naar eten is meestal groter dan de honger. Door kleinere borden te gebruiken eet je niet meer dan nodig is. Dit is belangrijk als je wilt afvallen.

Eet noten als snack

Noten hebben gezonde voedingsstoffen die het lichaam goed kan gebruiken. Als tussendoortje kun je noten eten zodat je een kleine hoeveelheid ervan binnenkrijgt. Dit is geen probleem als je het niet de gehele dag door doet  Je hebt altijd een gezonde snack bij de hand als je een aantal noten bij je hebt. Ene handjevol noten is voldoende voor een tussendoortje. Noten zoals cashewnoten zijn gezond om als snack te nemen maar ook walnoten en amandelen zijn goede keuzes.

Bron: www.bestedieten.nl


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieSmarketing


Like deze focus


Naar boven
Feedback