Login

Lymeziekte

Gepubliceerd: 2014-05-21 10:47:03 | Door flowstyle | 1176x bekeken |

Wat is de ziekte van lyme?

Lymeziekte

De ziekte van Lyme is een vervelende ziekte veroorzaakt door een tekenbeet. Maar wat is de ziekte precies? En kan ik het ook krijgen?

Lymeziekte

De ziekte van Lyme, ofwel lymeziekte, is een aandoening die wordt veroorzaakt door teken die zijn besmet met de borrelia burgdorferi bacterie. Niet allen teken in Nederland zijn besmet met dit virus, waardoor je na een tekenbeet niet direct de ziekte van Lyme hebt.

De ziekte van Lyme is in Nederland een ziekte die vaak in het nieuws is. De ziekte wordt namelijk veelal laat ontdekt en met behandeling van de ziekte wordt veelal te laat gestart. De ziekte leidt tot chronisch en psychische klachten en de klachten zijn vrij algemeen, waardoor veel artsen niet direct aan besmetting denken.

Een teek bijt zich in de mens of dier vast om zich vol te zuigen met bloed. Dit doet de teek omdat de teek wil evolueren naar het volgende stadium. Een teek kan in tegenstelling tot veel mensen denken, niet springen en valt ook niet uit bomen. De teek bevindt zich in bosrijke gebieden veelal op een rietstengel of grasspriet. Vanaf deze positie wacht hij op een voorbijganger, waar hij zich aan kan vastbijten. De beet is vrijwel gevoelloos en wordt om die reden pas laat ontdekt.

Om te controleren of je de ziekte van lyme hebt kun je gebruik maken van de lymetest
De lymetest staat overigens wel ter discussie, omdat de test niet voldoet aan de verwachtingen. Om die reden is het verstandig ook een bezoek te brengen aan de huisarts indien u twijfel heeft.

Voor meer informatie over de ziekte van Lyme kunt u terecht op lymeziekte.com. Deze website staat vol met informatie over lymeziekte en het is tevens mogelijk te reageren op artikelen.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieflowstyle

Flowstyle

Ik ben eigenaar van diverse websites en publiceer regelmatig informatie omtrent medische items en gezondheidsitems. Voorbeelden zijn eiwitdieet.eu, beautystyles.nl en lymeziekte.com


Like deze focus


Naar boven
Feedback