Login

Bono Revo strijden tegen slechtziendheid

Gepubliceerd: 2015-10-21 13:31:16 | Door MPaul | 749x bekeken |

Vrouw met korte armen vaker verziend

Naast zingen in zijn band U2 zet Bono zich graag in voor goede doelen. Sinds kort gaat hij zich bezighouden met het verzorgen van brillen aan mensen die dit nodig hebben, maar er niet de middelen voor hebben er één aan te schaffen. Dit goede doel heeft hij niet zomaar gekozen. Zoals sommigen weten lijdt Bono namelijk aan glaucoom. Dat houdt in dat hij constant last heeft van een hoge oogdruk, doordat er schade ontstaat aan de zenuwvezels van het oog. Dit leidt tot slechtziendheid. Bono draagt dus niet alleen een zonnebril tegen de zon.

Persoonlijk

Bono liet in een verklaring al weten dat de campagne erg persoonlijk voor hem is. Dankzij de goede medische zorg die hij mocht krijgen zijn zijn ogen nog prima, maar miljoenen mensen over de hele wereld met oogproblemen hebben niet de middelen om een bril te kopen of om zelfs een simpele oogtest te doen. Slecht zicht is misschien niet levensbedreigend, maar het kan wel je leven bepalen. 

“Buy Vision, Give Sight”

Bono Revo strijden tegen slechtziendheid

Om zijn doel te bereiken gaat Bono samenwerken met zonnebrillenmerk Revo. Revo zal als onderdeel van de campagne brillen leveren aan de mensen die deze kunnen gebruiken. Met de campagne, genaamd “Buy Vision, Give Sight” wil Bono zo’n vijf miljoen mensen met slechtziendheid helpen over een tijdsbestek van vijf jaar. Het doel van zijn campagne is om blindheid of andere oogproblemen te voorkomen. Bono streeft ernaar om zo’n 10 miljoen dollar bij elkaar te krijgen.

Campagnepot

Bono Revo strijden tegen slechtziendheid

Iedereen die een Revo zonnebril aanschaft steunt de campagne van de U2 frontman. 10 euro van het aankoopbedrag gaat in de campagnepot die uiteindelijk bij mensen met oogproblemen over heel de wereld terecht komt. Degene die dit zal realiseren is Brien Holden Vision Institute. 

Speciale collectie

Bono Revo strijden tegen slechtziendheid

Tijdens zijn U2- tour momenteel draagt Bono natuurlijk zijn zonnebrillen van Revo om deze te promoten. Revo zal binnenkort ook een aparte collectie uitbrengen, speciaal voor de campagne “Buy Vision, Give Sight”. 


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieMPaul


Like deze focus


Naar boven
Feedback