Login

Kaas croissants met knoflook – lekker en eenvoudig te maken

Gepubliceerd: 2013-11-09 13:46:48 | Door Pieter ten Cate | 2241x bekeken |

Kaas croissants met knoflook – lekker en eenvoudig te maken

Een snelle, lekkere en eenvoudige snack met knoflook en champignons

Recepten met bladerdeeg zijn mijn favoriet omdat het snel te bereiden is en zorgt voor een heerlijke geur in je huis. Daarbij zijn de resultaten die je krijgt ook nog eens erg lekker. In dit recept leg ik uit hoe je heerlijke croissants, gevuld met een mix van champignons en knoflook maakt.

Het gerecht is niet alleen heel lekker, maar ook nog eens vegetarisch, waardoor het geschikt is voor vele huishoudens. De croissants zijn heerlijk om los te eten, maar gaan ook goed samen met een eenvoudige salade.

Omdat je de croissants op veel momenten van de dag kunt eten, is het de ideale snack om te delen en vooraf te bereiden.

Het recept

Kaas croissants met knoflook – lekker en eenvoudig te maken

Naam: Croissants met kaas, knoflook en champignons.
Porties: 8 stuks
Voorbereiding: 8 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten / boodschappenlijstje


1 koker kant-en-klare croissant driehoekjes
50 gram geraspte kaas
8 champignons - schoongemaakt en gehakt
3 teentjes knoflook - geperst
1 eetlepel olijfolie
vers gemalen zwarte peper

Bereidingswijze

Wanneer je ingrediënten hebt voorbereid maak je de overheerlijke Croissants met knoflook in 6 stappen:

Stap 1
: Verwarm de oven voor op de temperatuur die wordt aanbevolen op de verpakking van het deeg. (bijvoorbeeld 200 graden celsius)

Stap 2: Verhit de olie en bak de gehakte champignons en knoflook op een laag vuur.

Stap 3: Leg 8 plakken bladerdeeg klaar en rol deze op en stop ze in de oven, uitgaande van de langste zijde.

Stap 4: De meeste merken hebben ongeveer 12 minuten nodig om af te bakken, haal de croissants echter 2 minuten voor de eindtijd uit de oven.

Stap 5: Haal de het mengsel van champignon & knoflook van het vuur en roer de kaas en zwarte peper er doorheen.

Stap 6: Splits de croissant rolt in de lengte tot deze een scharnier functie overhoud, en verdeel de mix tussen de twee helften en sluit de broodjes. Stop deze hierna nog ongeveer 2-3 minuten in de oven om de baktijd te voltooien.

En dan heb je overheerlijke kaas croissants met knoflook! Uiteraard kun je dit recept veranderen naar eigen wens en ingrediënten vervangen of toevoegen.


Deel:

Focus gerelateerde producten


Bestron Bakoven AGL35

Bestron Bakoven AGL35 kopen

De Bestron AGL35 is een bakoven die geschikt is voor bakken, grillen en toasten. De bakoven beschikt over 2 verwarmingselementen voor gelijkmatige boven- en onderwarmte.

Bestellen
VacuVin Bread & Dip Serveerschaal

VacuVin Bread & Dip Serveerschaal kopen

Met de Bread & Dip van VacuVin heb je alle onderdelen in huis om versgebakken brood op een handige en mooie manier te serveren. Op de bamboehouten snijplank kan je het stokbrood, mediterraans brood of zelfgebakken brood gemakkelijk snijden.

Bestellen
Koziol Set-Up Wijnrek - Zwart

Koziol Set-Up Wijnrek - Zwart kopen

Koziol Set-Up wijnrek is een handig middel om je wijnflessen netjes op te bergen. Dit wijnrek is praktisch en stapelbaar, het rek bestaat uit 4 losse delen. Makkelijk af te doen en een je kan er zelfs een muur van bouwen! Perfect design!

Bestellen
Borgen 1 t/m 3 Box

Borgen 1 t/m 3 Box kopen

Alle seizoenen van de Deense politieke thriller hitserie 'Borgen' verzameld in 1 box.

Bestellen

Reacties


Snoeperd | 2013-11-24 17:21:47

Lijkt me een ontzettend lekker recept, maar eens snel proberen !

Geef reactie







Pieter ten Cate

Pieter ten Cate

Met een brede interesse en focus op Internet en leuke weetjes, ben ik actief op Foogli als schrijver van diverse focussen. Uiteraard ook in 2015!


Like deze focus


Naar boven
Feedback