Login

Je eerste e-liquid kopen

Gepubliceerd: 2016-09-23 12:48:25 | Door vincent1989 | 1146x bekeken |

Je hebt besloten dat je een e-sigaret wil dampen, ook heb je al besloten welke e-sigaret je wil kopen. Nu is de volgende logische stap; het kopen van e-liquid. Uiteraard is het wel belangrijk om te weten waar je op moet letten als je voor de eerste keer e-liquid wil kopen.

Wat is e-liquid?

Simpel gezegd is e-liquid een nicotine oplossing die bestaat uit plantaardige glycerine, propyleen glycol, gedestilleerd water en nicotine. De plantaardige glycerine geeft e-liquid een smaak, dit is een zoetstof en de propyleen glycol veroorzaakt de kriebel in je keel die een tabak sigaret ook veroorzaakt, de stoffen water en nicotine hoeven we uiteraard niets over uit te leggen. E-liquid is verkrijgbaar in vele verschillende smaken, van snoep, tabak, fruit, alcoholische dranken en frisdrank. De tabak en fruitsmaken worden het meeste gedampt. Bij het kiezen van een smaak kunnen we niet echt hulp bieden, iedereen heeft tenslotte zijn eigen persoonlijk smaak.

Juiste nicotine gehalte in e-liquid

Ook is e-liquid voor een e-sigaret verkrijgbaar in verschillende nicotine gehaltes, de meest gangbare nicotine gehaltes zijn 0, 6, 12 en 18mg nicotine per ml e-liquid. Het is belangrijk dat het juiste nicotine gehaltes gekozen wordt als men wil gaan dampen, gaat men een e-liquid dampen met teveel of te weinig nicotine dan zal de damp ervaring niet positief uitvallen. Iemand die een e-liquid dampt met te weinig nicotine zal blijven dampen en niet aan zijn nicotine behoeftes komen. Om te compenseren zal de damper blijven door dampen, echter werkt het zo niet.  Is dit het geval ga dan een stap hoger in het nicotine gehalte. Dampt men een e-liquid met teveel nicotine dan zal de damper een niet prettig gevoel in zijn keel ervaren en in het ergste geval duizelig worden. Is een van deze twee symptomen het geval? Ga dan een stap terug in het nicotine gehalte. Nu is de vraag met welk nicotine gehalte moet iemand starten met dampen? In onderstaande opsomming kan men dat aflezen, echter is deze opsomming een richtlijn. Men dient te gaan experimenteren met verschillende nicotine gehaltes om er achter te komen welke e-liquid de meest prettige damp ervaring oplevert.

  • 0mg, voor stoppers of niet rokers
  • 6mg, lichte light sigaretten/shag
  • 12mg, standaard sigaretten/shag
  • 18mg, sterke sigaretten/shag


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieVincent1989


Like deze focus


Naar boven
Feedback