Login

Hygiëne regels bij het bereiden van kip

Gepubliceerd: 2014-11-15 12:15:53 | Door Sunshine | 921x bekeken |

Pas op voor de salmonella bacterie

Hygiëne regels bij het bereiden van kip

Kip is vaak besmet met de salmonella bacterie. Wanneer je besmet raakt met deze bacterie kun je erg ziek worden. Als je de hygiëne goed in acht neemt en de kip goed bereid, dan hoef je niet bang te zijn voor een besmetting

Over eten en koken

Over eten en koken kopen

Vind u "Hygiëne regels bij het bereiden van kip" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen

Kip, een veelzijdig stukje vlees!

Kip is een lekker stukje vlees, maar wanneer je niet goed met de hygiëne regels omgaat, dan kan kip ook een gevaarlijk stukje vlees worden. Zeker voor mensen met een geringe weerstand, zoals ouderen en kleine kinderen, kunnen heel ziek worden van een salmonella bacterie.
Voorkomen
Voorkomen is beter dan genezen, dus let op de hygiëne in je keuken. Maar het begint al, wanneer je je kip koopt. Wanneer je kip koopt, zorg dan dat het niet te lang in je tas zit, koop het niet als je nog meer boodschappen moet doen bij andere winkels, of zorg er voor, dat de kip gekoeld wordt. In een koelbox in de auto, kan het nog wel even blijven liggen, mits er een koelelement in zit. Heb je die niet, koop dan je kip als laatste boodschap die je doet. Vooral bij warm weer is het opletten met kip.Wanneer je thuis komt, doe de kip dan direct in de koelkast of vriezer. Wanneer je het later op de dag wilt bereiden dan toch in de koelkast bewaren tot je het gaat bereiden.Wanneer je kip gaat bereiden, zorg er dan voor, dat je het mes en de snijplank, die je gebruikt, niet voor iets anders gebruikt wordt. Wanneer je klaar bent met het gebruik van het mes en de snijplank, was deze dan af met afwasmiddel en heet water. Zo voorkom je kruisbesmetting.Was je handen ook goed met water en zeep.Kip bereiden doe je door kip goed te verhitten. Dat kan op het fornuis, maar ook in de oven of op de barbecue. Wanneer je gaat barbecueën, leg dan geen rauwe kip bij ander vlees of groente, leg ook geen rauwe kip op het bord waar je van eet. Controleer of de kip goed gaar is, door het eerst goed door te snijden. Wanneer de kip gaar is, is het vlees helemaal wit. Eet geen vlees wat niet gaar is!
Maak alles wat in aanraking is gekomen met rauwe kip goed schoon met water en zeep! Zo voorkom je dat de salmonella bacterie zich verspreid. 

Sociale Hygiene

Sociale Hygiene kopen

Vind u "Hygiëne regels bij het bereiden van kip" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen
De beste dokter staat in de keuken

De beste dokter staat in de keuken kopen

Vind u "Hygiëne regels bij het bereiden van kip" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen

Deel:

Focus gerelateerde producten


Man in de keuken

Man in de keuken kopen

Vond u "Hygiëne regels bij het bereiden van kip" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen
Ambachtelijk culinair

Ambachtelijk culinair kopen

Vond u "Hygiëne regels bij het bereiden van kip" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactie







Sunshine

Sunshine


Like deze focus


Naar boven
Feedback