Login

Een gezonde lucht in huis

Gepubliceerd: 2014-11-18 13:20:26 | Door ThuisTuinieren | 896x bekeken |

Een gezonde lucht in huis

Een gezonde lucht in huis

Tijdens een dagje in de buitenlucht krijg je over het algemeen genoeg frisse lucht binnen. Maar op de dagen dat je veel binnen zit, is het erg belangrijk om ervoor te zorgen dat de lucht die je inademt, ook gezond is. In dit blog geven wij tips hoe je ook binnenshuis frisse lucht krijgt. Een frisse, gezonde lucht in huis begint bij goed ventileren. Dat kan gemakkelijk door een raam open te zetten. Helaas is de lucht die van buitenaf komt lang niet altijd even gezond. De lucht kan verontreinigd zijn door uitlaatgassen, of kunnen er veel pollen in de lucht zitten. Wanneer dat het geval is, is luchten via een open raam niet altijd de beste optie.

Gezonde lucht in huis

Om ervoor te zorgen dat je toch frisse lucht inademt als je binnen bent, kan een luchtreiniger de oplossing bieden. Luchtreinigers filteren de lucht in een ruimte zodat er een gezonde atmosfeer ontstaat. Heb je bijvoorbeeld huisdieren, wordt er in huis gerookt, of heeft iemand een allergie? Dan zorgt een luchtreiniger ervoor dat je binnen een mum van tijd weer gezonde lucht inademt. Luchtreinigers halen tevens ziektekiemen en bacteriën uit de lucht. Zo ben je, ook als je binnen zit, verzekerd van een gezonde lucht.

Goede luchtvochtigheid

Als de verwarming lang brandt, wordt de lucht in huis vaak vrij droog. Dat terwijl een goede luchtvochtigheid zorgt voor een aangenaam klimaat. De ideale luchtvochtigheid ligt voor de meeste mensen tussen de 40 en 60 procent. Bij een luchtvochtigheid die lager is, kun je last krijgen van droge ogen en droge slijmvliezen. Is de luchtvochtigheid iets te laag? Dan kan het helpen om een bakje water op de verwarming te zetten, zodat er wat water verdampt. Wanneer de luchtvochtigheid veel te laag is, kan een luchtbevochtiger de oplossing bieden. Met een luchtbevochtiger kun je de luchtvochtigheid goed regelen. Sommige luchtbevochtigers zorgen er bovendien voor dat bacteriën en schimmels uit de lucht worden verwijderd, zodat de lucht ook schoner wordt.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieThuisTuinieren

ThuisTuinieren


Like deze focus


Naar boven
Feedback