Login

Gezonde voeten bij de pedicure

Gepubliceerd: 2014-03-25 13:44:44 | Door freekkanters | 985x bekeken |

Gezonde voeten bij de pedicure

Gezonde voeten bij de pedicure

Heerlijk ontspannen bij de pedicure brengt zowel psychische als fysieke voordelen met zich mee. Lees hier meer.

Gezonde voeten bij de pedicure

Gezonde voeten bij de pedicure

De meeste vrouwen vinden het heerlijk om een afspraak te maken om weer eens lekker in de pedicure behandelstoel te gaan liggen. Het geeft een ontspannen gevoel en je krijgt er mooie, frisse voeten van.

Psychische voordelen van een pedicure

Er zitten psychische voordelen verbonden aan een pedicure. Een pedicure verzorgt en onderhoudt de voeten. Het knippen en schoonmaken van de teennagels voorkomt dat nagels in gaan groeien of – nog erger – een infectie veroorzaken. Het goed schoonhouden van de voeten en met name de nagels helpt daarnaast ook om zweetvoeten te verminderen.

Het tijdig verwijderen van dode huidcellen zorgt ervoor dat er geen eeltknobbels of likdoorns ontstaan. Zowel eelt als likdoorns kunnen erg pijnlijk zijn, en dit kan op een gemakkelijke manier voorkomen worden.

Wat vooral een ontspannen onderdeel is van de pedicure is de massage. Door de voeten en onderbenen te (laten) masseren kan het bloed goed doorstromen. Dit kan ervoor zorgen dat pijnlijke, vermoeide benen weer wat opknappen en daarnaast verminderd het stress.

Fysieke voordelen van een pedicure

Het grootste fysieke voordeel aan een pedicure is dat je voeten helemaal schoongemaakt worden en alles wat er niet hoort wordt verwijderd. Hierdoor is het comfort van je voeten weer optimaal. Het lopen op eelt of een likdoorn kan een vervelende pijn met zich meebrengen. Daarnaast zien de voeten er helemaal netjes uit, eventueel met een french pedicure of een leuk nagellak kleurtje op de tenen.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieFreekkanters


Like deze focus


Naar boven
Feedback