Login

Is een infraroodcabine iets voor jou?

Gepubliceerd: 2016-08-17 11:33:22 | Door WPlugers | 611x bekeken |

Hoe werkt een infraroodcabine?

In een infraroodcabine wordt er warmte opgewekt met elektrische stralers. Deze warmte wordt naar de huid overgebracht, maar er komt geen warme lucht aan te pas zoals bij een sauna. Een infraroodcabine is dus geen sauna maar een warmtecabine. De temperatuur stijgt in de infraroodcabine naar 40°C tot 60°C.

Infrarood licht bestaat uit drie typen golven met elk een eigen golflengte:

A-straling:Deze stralers geven rood licht door middel van speciale filters. Deze straling dringt diep in de huid door. Deze stralers worden vooral om medische redenen en voor korte duur gebruikt. B-straling:Deze stralers dringen meteen door in de bovenste huidlagen, maar dringen niet zo diep door als A-straling.C-straling:Deze stralers worden direct aan het huidoppervlak geabsorbeerd en dringen ondiep door in de bovenste huidlaag.

Voordelen van een infraroodcabine

  • Werkt verlichtend bij spier- en gewrichtspijn
Sommige stralers van een infraroodcabine dringen diep door in de huid waardoor dit een helende werking heeft op uw spieren en gewrichten. Warmte van een sauna dringt niet door in de huid.
  • Warmt snel op
Een infraroodcabine warmt gemiddeld in 5 tot 10 minuten op, een sauna doet hier ongeveer 45 minuten over.
  • Goedkoper in gebruik dan een sauna
Een infraroodcabine verbruikt een stuk minder stroom dan een sauna, per sessie van 30 minuten ben je gemiddeld €0,30 kwijt.
  • Makkelijk aan te sluiten en makkelijk in gebruik
Een sessie in een infraroodcabine kost relatief weinig tijd. Daarnaast is een infraroodcabine op een normaal stopcontact aan te sluiten en is deze snel in elkaar te zetten.

Materialen

Infraroodcabines kunnen van verschillende houtsoorten gemaakt zijn. Er zijn hierbij grote verschillen in prijs en kwaliteit. De meest gebruikte houtsoorten zijn Vuren, White Cedar en Red Cedar. Vuren is niet erg geschikt voor infraroodcabines, wel voor sauna’s. Red Cedar is over het algemeen het beste hout voor infraroodcabines omdat deze houtsoort weinig werkt, bacteriedodend is en vochtbestendig is.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieWPlugers


Like deze focus


Naar boven
Feedback