Login

Wat zijn superfoods?

Gepubliceerd: 2015-07-13 17:58:04 | Door thimo raassen | 1018x bekeken |

De superfoods zijn inmiddels bij veel mensen wel bekend. De superfoods begonnen een paar jaar geleden steeds bekender te worden doordat het onder de aandacht kwam in de media, maar ook doordat de superfoods steeds meer in het supermarktschap zijn verschenen.

Wat zijn superfoods nu precies?

Superfoods zijn voornamelijk natuurlijke voedingsmiddelen die bestaan uit een hoog gehalte aan voedingsstoffen die veel vitamines, mineralen en antioxidanten bevatten. Over superfoods word vaak gezegd dat ze libido verhogend, hart en vaatziekten voorkomen en helpen met afvallen. Alleen dit is tot nu toe nog niet echt voldoende wetenschappelijk onderbouwd en bewezen. Superfood is eigenlijk een term die niet bestaat en is aangegeven als marketing term die eens is gebruikt en daarna door de media, bloggers is overgenomen. Als je de term superfoods intypt op wikipedia kun je op de nederlandse site ook (nog) niets vinden, alleen op de engelse wikipedia vind je een beetje informatie maar ook zeer weinig. Op de engelse pagina van wikipedia word aangegeven dat superfood vooral door diëtisten word gebruikt.

De superfoods

Hieronder worden enkele zaden en bessen genoemd die worden verkocht als superfoods: 

Gojibessen  ;De gojibes komt van de boksdoorn plant die oorspronkelijk afkomstig is uit Azië.

Chiazaad  ;Afkomstig van de chia plant die oorspronkelijk komt uit Mexico en Guatemala.

Açaibessen  ;Donkerblauw tot paarse vrucht die inheems is in Brazilië,Peru en Suriname. De bes groeit    in grote trossen aan de Açaí-palm.

Quinoa  ;Komt van nature uit Zuid-Amerika en is een plant die tot 3 meter hoog kan groeien.

Hennepzaad  ;De hennepplant of cannabisplant is een zeer veelzijdige plant die gebruikt word voor            onder andere: voedsel,cosmetica,geneeskunde en als drugs.

Rauwe cacaobonen of cacaonibs  ;De cacaobonen zijn afkomstig van de cacaoboom die voorkomt in           diverse landen rond de evenaar.

Dit bericht verder lezen? klik dan hier om dit bericht verder te lezen.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieThimo raassen


Like deze focus


Naar boven
Feedback